מה מותר לשתות בצום לסירוגין? גלו עכשיו!

מה מותר לשתות בצום לסירוגין? המדריך המלא (והלא יבש)

צום לסירוגין הפך בשנים האחרונות לטרנד לוהט כמעט כמו כפכפי קרוקס בקיץ. כולם מדברים על זה – חברים, חברים של חברים, ובכנות, כנראה שגם החתול שלך שוקל לנסות. ואם גם אתה הצטרפת לגל, או שעדיין מתלבט, יש שאלה אחת שחוזרת על עצמה בכל שיחה בנושא: מה מותר לשתות? אנחנו כאן כדי לספק לך את התשובות. ומבטיחים לעשות את זה עם קריצה, כי צום זה כבר מספיק משעמם בפני עצמו.

האם כל המשקאות שווים בעיני הצום?

אז קודם כל ולפני הכל – לא, לא כל המשקאות שווים. צום לסירוגין (או כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לו – "משטר אהבה-שנאה עם אוכל") נועד לתת לגוף שלך הזדמנות לנוח ולעשות סדר פנימי. משקאות מסוימים יכולים לשבור את הצום בקלות, גם אם הם נראים חפים מפשע. אז פתח עיניים ותשמע טוב: לא כל מה שנשמע כמו מים, הוא באמת מים.

1. מים – אבל רגע, לא כל מים!

כשאומרים לך "תשתה מים", זה לגמרי נכון. מים הם החבר הכי טוב שלך בצום. הם לא יפרקו לך את הצום ולא ישאירו אותך רעב יותר משהיית. אבל רגע! מים עם טעמים? זה סיפור אחר לגמרי. רובם מכילים ממתיקים או חומרים אחרים שגורמים לעלייה ברמות האינסולין (ולזה, ידידי, הגוף שלך אומר: Game Over).

  • מה כן? מים רגילים, מים מסוננים, מי ברז.
  • מה לא? מים בטעמים, מי קוקוס, מים מוגזים עם תוספות.

2. קפה: הקסם השחור החביב על כולם

חדשות טובות: קפה מותר! יש לכך גם סיבה מדעית: הוא נטול קלוריות (בגרסה הפשוטה שלו, כן?). החדשות הפחות טובות? אם נראה לך סביר להוסיף שתי כפיות סוכר וקצת קצפת… ובכן, בוא נגיד שהגוף שלך לא יתלהב מה"גישה היצירתית" שלך לצום.

  • מה כן? אספרסו, אמריקנו, טורקי – נטולי חלב וסוכר.
  • מה לא? לאטה, פרפה, תוספות מתוקות.

מה לגבי תה? ושאר תמציות אקזוטיות?

אה, תה. המשקה שגורם לך להרגיש כאילו אתה במנזר בטיבט למרות שאתה יושב על הספה בבית. חדשות מעולות: תה ירוק, תה שחור ושאר התהים הצמחיים – מותרים. ובניגוד לקפה, לתה גם מועיל בצום כי הוא מסייע בתחושת השובע. אבל שים לב – לא כל "תה" ברחוב הוא מה שהשכן שלך קורא לו תה.

3. תה צמחים: כן, אבל לא?

תה צמחים יכול להיות משקה מצוין, אבל לא מעט מהתמציות בשוק עמוסות בהרבה דברים שאינם חמוצים קטנים. חפש את הפשוטים, שנראים כאילו נאספו מיער ולא ממפעל.

4. תה ירוק לתפארת מדינת צום

ואם כבר תה, בוא נדבר על מלך הממלכה: תה ירוק. מחקרים מראים שהוא גם שורף קלוריות, גם מונע דיכאון קל אחרי הצום וקורה אליו חברים טובים אחרים. בקיצור – זה לגמרי משקה ה- MVP שלך.

שאלות נפוצות

  • 1. האם סודה מותרת? בטח! סודה רגילה מותרת לחלוטין ואפילו מועילה לעיכול. רק הימנע מסודה בטעמים.
  • 2. האם חלבון בחליטה עובר? לא ולא. אנחנו שומרים את חלבון-הקפיר לסיום הצום.
  • 3. האם אפשר מיץ טבעי? גם לא. אפילו אם אתה סוחט את התפוז בעצמך, עדיין מדובר בכמות רבה של סוכר טבעי.
  • 4. אפשר קפה קר? כן, אבל נטול סוכר וחלב.
  • 5. האם מותר לשתות מרק? רק על בסיס מים בלבד, בלי תבלינים או תוספות. או במילים אחרות? לא טעים במיוחד.

ולקראת הסוף, מותר גם ליהנות

הצום שלך לא אמור להיות עונש או משהו שמזכיר לך יום ללא אינטרנט. מותר (ואפילו מומלץ) ליהנות מהשתייה שמותרת, לשחק עם טמפרטורות ולמצוא את מה שמתאים לך. רק זכור תמיד – המפתח לצום מוצלח נמצא בפשטות. אל תנסה להתחכם ואל תלך על עיוור אחרי המלצות מגורואים ברשת.

אז, מה למדנו?

צום לסירוגין הוא לא מדע טילים, אבל כן דורש טיפה הבנה במה משאיר אותך באזור ה"צום" ומה מעיף אותך לשלבים חדשים של רעב. המשקאות המותרים הם בעיקר מים, קפה שחור ותה פשוט. כל השאר? שמור לזמן שבו תוכל סוף כל סוף לשבור את הצום ולהרגיש שזה היה שווה את זה. בהצלחה – ותשתה מים, אה?

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים