איך לדחוף מזונות מלאים לתפריט בלי לשים לב (כמעט)
בוא נתחיל ישר ולעניין: מזונות מלאים זה סוג של טרנד שאנחנו כבר יודעים שהוא פה כדי להישאר. זה לא רק בריא, זה גם קצת כמו לשחק משחק עם עצמך. בכל פעם שאתה מצליח לדחוף עוד קוואקר, קינואה או אפונה לתוך היום שלך, אתה מרגיש כאילו ניצחת במיני-תחרות. אבל איך בכלל עושים את זה בלי שזה יהפוך למסע בלתי נגמר של אכילת דגנים בטעמים של קרטון? יאללה, בוא נצא למסע הקולינרי הזה ביחד.
מה זה בכלל מזונות מלאים, ולמה הם כולם מדברים עליהם?
או, שאלה מצוינת. מזונות מלאים הם כל אותם מרכיבים שמגיעים בצורה הכי קרובה לטבע שאפשר. חיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל, קטניות, אגוזים, וירקות שלא ראו טיגון בחייהם. בקיצור, כל הדברים שחברים שלך שעושים יוגה אוהבים לצלם לאינסטגרם.
אבל למה זה טוב? בגדול, מזונות מלאים מלאים (אה, הבנתם?) בכל הדברים שגורמים לגוף שלנו להגיד "תודה". יש בהם סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, ואנרגיה שלא גורמת לך להתרסק בשעה שלוש. ועכשיו השאלה היא: איך מכניסים את כל הטוב הזה בלי שזה ירגיש כמו מטלה?
5 טריקים להחביא מזונות מלאים בהתפריט היומי
1. הכר את הקווקר: חברך החדש
שיבולת שועל היא כמו אולר שווייצרי של המטבח. אתה יכול לשים אותה ביוגורט, לערבב אותה בקציצות או אפילו להכין ממנה עוגיות מושלמות. וכמובן, יש את הדייסה הקלאסית בבוקר. מוסיפים בננה וקצת דבש, והופה – אתה אוכל משהו שנראה כאילו יצא מתפריט של קפה תל-אביבי.
2. סלטים עם קטע
יש אנשים שחושבים שסלטים הם משעממים. אל תהיה אחד מהם. תוסיף קינואה, גרגרי חומוס, עדשים, או אפילו חתיכות תפוח לתוך הסלט שלך. כל דבר שאפשר לזרוק בקערה ולהרגיש כאילו עשית מעשה טוב.
3. אגוזים וזרעים בכל חור
שומשום, צ'יה, או אגוזי מלך – אם אפשר לפזר אותם על מאכל, עשית משהו נכון. מפזרים אותם על יוגורט, דגני בוקר או בר המזל, אפילו על פסטה. אין כמו קראנץ' קטן כדי להרגיש מעולה.
4. החלפות חכמות
פשוט תחשוב על זה ככה: כל פעם שאתה מחליף לחם לבן בלחם מחיטה מלאה, או פסטה רגילה בפסטה עם דגנים מלאים – יצאת גבר. הטעם? אולי לוקח יום-יומיים להתרגל, אבל ברגע שזה קורה, אתה במקום אחר.
5. קינוחים מלאים ברמזי בריאות
זה אולי נשמע מגוחך, אבל אתה יכול לשדרג את הקינוחים שלך בטריקים של מזונות מלאים. מוסיפים שיבולת שועל לעוגיות, משתמשים בקמח כוסמין בעוגות, ואפילו מכינים בראוניז עם קינואה. כן, קינואה – ואל תשפוט לפני שתנסה.
שאלות שרצית לשאול אבל לא היה לך נעים
- האם כל מזון מלא הוא בריא? די כן, אבל כמו כל דבר בחיים – במידה. קינואה עם טון חמאה? הלו, זה לא הרעיון.
- כמה מזון מלא אני צריך ביום? מומלץ לשלב אותם ברוב הארוחות, אבל אל תהפוך את זה לדת. גם פיצה בולנסית מדי פעם זה בסדר.
- זה באמת טעים? בהתחלה אולי לא, אבל אחרי שבוע תתחיל להרגיש שמשהו חסר אם תחזור למזון מעובד. זה הקטע עם הגוף – כמו לסיים בינג' של סדרה טובה.
- כל המשפחה שלי תקבל את זה באהבה? לגמרי לא בטוח. אולי בהתחלה, הם יגידו שאתה ניסיוני מדי. אל תיקח את זה ללב, תתמיד!
טעויות נפוצות כשעוברים למזונות מלאים
המחדש האובססיבי
יש אנשים שעושים שינוי דרמטי מדי – זורקים את כל המזון שהם מכירים ומתחילים לאכול רק דגנים מונבטים. אל תהיה מהאנשים האלה. שינויים קטנים מנצחים את המשחק.
חוסר סבלנות
אל תצפה שזה ישנה לך את החיים ב-24 שעות. תן לזה קצת זמן – וזה יקרה.
לא לבדוק כמויות
מזון מלא זה נהדר, אבל אם תתחיל לאכול כמויות של דגני שיבולת שועל שמספיקות לחורף ארוך – יש מצב שזה לא יגמר טוב.
אז מה עכשיו?
מה שאתה צריך להבין זה שמשחקי הבריאות האלה הם עניין של כיוון, לא של מטרה אחת ויחידה. אם אכלת קינואה וירקות באותו יום – מצוין, אתה חזק במשחק! אם לא – גם סבבה לגמרי. התקדמות היא המפתח, לא פרפקציוניזם.
שורה תחתונה: תתחיל בקטן. תוסיף גרגר אחד של חיטה מלאה לחיים שלך, ורק תראה מה יקרה משם. מבטיח לך, אתה תהיה מופתע.