האם שוקולד מריר הוא ממתק מחופף או סופרפוד נסתר?
יש בעולם שפע של מיתוסים קלוריים, אבל בואו נשים שנייה בצד את כל הפרשנויות הפרוטיאניות על סלט ירוק ונחפור רגע לתוך מה שכולם באמת רוצים לדעת: האם שוקולד מריר הוא החטא המושלם שלא באמת חוטאים בו? יש מצב שהוא יותר קרוב לסטייק של נוגדי חמצון מאשר לחבר איכותי של הבורקס? התשובה, כפי שתגלו, אולי תגרום לכם להפתעה מרירה (או מתוקה).
אז מה בעצם קורה בפנים קוביית השוקולד?
נתחיל מזה: שוקולד מריר הוא לא איזה קרובת משפחה רחוקה של שוקולד חלב. הוא הרבה יותר מעניין! לקקאו, המרכיב המרכזי בשוקולד מריר, יש ערימה של תכונות שממש יכולות לתרום לבריאות שלכם. השוקולד המריר מיוצר עם אחוזים גבוהים יחסית של קקאו (מעל 70%), והנה הסיבה שזה חשוב:
- קקאו מכיל פוליפנולים, שהם בעצם נוגדי חמצון חזקים מאוד.
- הוא כולל גם מגנזיום וסידן, שמחזקים את העצמות (כי אולי אכלתם שוקולד חלב בשביל הסידן כל השנים ולא ידעתם שאין בו אפילו רמז ממנו).
- ו… יש בו גם תאוברומין – חומר שמעניק אנרגיה עדינה ולא עושה לכם התקפי רטט כמו קפאין.
המדע אומר: אולי זו בכלל תרופת פלא?
לא, אני לא מגזים. מחקרים גורסים שאנשים שאוכלים שוקולד מריר בצורה מתונה חווים יתרונות משמעותיים לבריאות הלב. בואו נדבר רגע מספרים:
- שוקולד מריר יכול לשפר את הלחץ הדם של גופכם – תהליך שלוקח אתכם מאזור "ללחוץ כי כואב לי" למצב "אני רגוע ושליו".
- וגם, הוא עשוי לשפר את זרימת הדם – משמע, לא רק שהמוח יקבל חמצן טוב יותר, אלא גם תוכניות המוח הקטנות שלכם יהפכו פתאום לחכמות יותר (טוב, אולי לא חכמות – אבל לפחות ערניות).
- בנוסף, מחקר מראה ירידה מסוימת בסיכוי למחלות לב – כן, באמת.
אז האם זה באמת כרטיס כניסה בלתי צפוי לאריכות חיים או רק עוד אגדה אורבנית מתוקה? כפי שאתם מבינים, זה פחות "ממתק" ויותר גרסה קטנה ומרוכזת של נוגדני חמצון בריאים.
אבל רגע, האם יש קאצ'?
כמה קוביות זה אומר?
פה הסיפור נהיה מורכב. אל תתרגשו יותר מדי, כי קוביית שוקולד לא עושה ניסים, גם אם היא מתיימרת להיות מלאה בנוגדי חמצון עם תעודה. אכילה מוגזמת של שוקולד מריר כמובן תוסיף קלוריות, וגם ייתכן מעט סוכר מזיק (אפילו בשוקולד מריר, הוא לא לגמרי נקי).
ומה עם העלות?
כן, השוקולד המריר שאתה רואה בחנויות האיכותיות הוא לא זול. אבל מה, המחיר אולי משקף את איכות הקקאו שמגיע בחתיכות קטנות ומרוכזות. ואם זה אומר להיות בריא ולקפוץ מגשר? היה שווה.
איך לבחור את המלך המתוק? 5 טיפים שלא נכשל בהם
- תשמעו לעיניים – אחוזי הקקאו צריכים להיות לפחות 70% ומעלה.
- תדלגו על שורה תחתונה מאכזבת – שוקולד שבקושי מחזיק קקאו הוא בסך הכל סוכר בנפח אחר (אז לא, 50% זה לא עוזר).
- מחפשים רשימה נקייה – כמה שפחות מרכיבים, ככה בריא יותר.
- אל תתפשרו על טעם – שוקולד לא אמור לגעת במרקם של קרטון, גם בריאים יודעים ליהנות.
- כן, ואפילו זה חשוב – הסתכלו על האריזה. מותגים מוסמכים ישקפו לכם את הבריאות האמיתית שבפנים (ולא רק קמפיין קידום).
שאלות שעברו בראשכם בדיוק עכשיו
מה ההבדל בין שוקולד חלב לשוקולד מריר?
שוקולד חלב הוא כמו שוקולד מריר שהלך למסיבה ושתה יותר מדי סוכר וחלב. התוצאה: יותר טעים(לחלק), אבל פחות בריא.
האם אפשר לאכול שוקולד מריר כחלק מדיאטה?
כן, אבל במידה. קוביה או שתיים ביום זה אחלה דיל אם לא תהפכו את זה למנה אחרונה אחרי שלוש מנות ענקיות.
כמה שוקולד מריר זה יותר מדי?
אם הסביבה שלכם מתחילה לטעון שאתם מזכירים להם מכור קפה עם שוקולד ביד, כנראה חציתם את הגבול.
האם שוקולד מריר מתאים לילדים?
לא בטוח שילדים יחשבו שהוא טעים, אבל הוא בהחלט אופציה בריאה יותר אם הם מתרגלים את הטעם.
סיכום: ממתק אחד שיכול לשנות לכם את החיים?
אז מה המסקנה? שוקולד מריר הוא קובייה קטנה שעשויה להיות הברקה בריאותית, אבל כמו כל דבר טוב, צריך לדעת לשמור על איזון. לזרוק קוביה לתוך היום שלכם זה אחלה רעיון, רק תוודאו שאתם עושים את זה עם ש