שחרור מהתניות באוכל: דרכים חדשות לשינוי גישה

איך לשבור את "כלוב הזהב" של המותר והאסור באוכל: המסע לאוכל חופשי

האם גם אתם אסירים באזיקים של "מותר" ו"אסור"?

כולנו היינו שם. אתם מתייבשים מול קרואסון, מסתכלים עליו כאילו הוא מלכודת דובים, כשבראש יש דיון בין מלאך קטן לשטן קטן, שכל אחד מהם נותן לכם נאום משלו. "אל תיגע בזה! זה מלא קלוריות!" אומר המלאך, בזמן שהשטן צוחק ואומר "אבל אתה מת כאן מרעב, מה כבר יכול לקרות?"

המוח שלנו ספוג במגבלות ובחוקים. חלקם נכונים, חלקם מומצאים, אבל לכולם יש תכונה משותפת: הם גורמים לנו להרגיש אשמה או גאווה בכל פעם שאנחנו אוכלים משהו. אז איך משחררים את עצמנו מההתניות הללו? איך מתחילים ליהנות מאוכל בלי להרגיש כמו עבריינים מורשעים? אולי תופתעו, אבל זה יותר קל ממה שזה נראה.

5 הסימנים שאתם תקועים על "מותר ואסור"

לפני שנצלול לפתרונות, בואו נבחן רגע האם אתם בכלל זקוקים לשחרור. הנה כמה סימנים לכך שהפכתם לשופטים קשוחים מדי של הצלחת שלכם:

  • אתם יודעים כמה קלוריות יש בכל נשימה שאתם לוקחים
  • אתם נמנעים מארוחות משפחתיות כי "אין שם כלום שמתאים לתפריט שלי"
  • כל ביס מחושל במחשבות כמו "הייתי צריך לבחור סלט"
  • יש לכם רשימת מאכלים שאתם אוהבים, אבל "אסור לכם לאכול"
  • אתם מתעוררים בלילה עם חלומות על שוקולד ועוגות

מזדהים? אוקיי, בואו נעבור לדרכים להשתחרר!

1. להוציא את האוכל מהכלא

מי אמר שלחמניה עם שוקולד זה "רע"? ומי הסמיך גבינת קוטג' לקטגוריה של "טוב"? חלק גדול מהתניות ה"מותר ואסור" שלנו לא מבוססות על מדע, אלא על טרנדים, דיאטות אופנתיות או המשפט הבלתי נמנע של דודה גילה: "את בטוחה שאת צריכה את זה?"

כדי להשתחרר, תתחילו בלגרום לכל המאכלים להיות שווים במשקלם הערכי – הם פשוט אוכל! כולם. לחמניה, סלט, שוקולד, אבטיח – אף אחד מהם לא "בעד" ולא "נגד". תנו להם להיות. תזכרו: אוכל הוא דלק לגוף. ואם אומרים ששוקולד עוזר למוח, אז מי אתם שתתווכחו?

2. למה בכלל יש חוקים באוכל?

במהלך השנים עיצבו לנו את התודעה כל מיני "חכמים" שהחליטו מה טוב ומה רע. ייתכן וזה התחיל כשחצי קיבוץ ניסה להוריד שני קילוגרמים לפני החתונה של הבן של המזכיר. כיוון שההגבלות האלה נמשכות לאורך שנים, הן הפכו לחלק מאיתנו. אבל רגע – מי אמר שזה באמת עוזר לנו להיות בריאים ומאושרים?

בפעם הבאה שמחשבה של "אסור לי את זה" עולה, עצרו ושאלו את עצמכם: למה? למה זה אסור? זה רע לבריאות? או שזה פשוט "נראה לא נכון"? פתאום תגלו שהתשובות לא כל כך ברורות.

3. מה במקום? חוקים מבוססי תחושה

טיפ פשוט שיכול לשנות את החיים: תתחילו להקשיב לגוף שלכם, במקום להקשיב למחשבות שלכם. הגוף שלנו יודע יותר טוב מכולם מתי הוא רעב, מתי הוא שבע, ומה הוא צריך. אולי זו הפעם הראשונה שתפגשו את תחושת ה"מספיק!" בצורה האמיתית שלה.

  • היו נאמנים לתחושת השובע שלכם
  • בדקו מה עושה לכם טוב לאורך זמן
  • הפסיקו לאכול כשאתם מרגישים שזה נכון – לא בגלל ש"הצלחת ריקה"

4. להפוך את ה"אסורים" לידידים

שמעתם על "החוק הפוך"? נסו אותו גם עם אוכל! מחקרים (כן, יש גם מחקרים כאלה) מראים שככל שאתם אומרים לעצמכם שמשהו אסור, ככה תרצו אותו יותר. כך שברגע שתתנו לעצמכם לאכול כל מה שאתם "אסרתם" קודם, תגלו משהו מרתק: השוקולד פחות קורא לכם באמצע הלילה. כי כשאין איסורים? אין מרד.

5. איך הופכים את התהליך ללא מלחיץ?

כן, בהתחלה זה יפתיע אתכם. הקול הזה בראש שיגיד "אבל איך?! כל החיים אמרו לי שזה יגרום לי להשמין!" יהיה שם, אבל עם הזמן הוא ידע לעזוב. בעצם, זה בדיוק כמו ללמוד ריקוד חדש: בהתחלה דורכים על הרגליים של כולם, אבל עם הזמן הופכים למקצוענים.

כמה שאלות ותשובות שיעזרו לכם להתגבר על הפחד

  • מה אם אני אוכל יותר מדי?
    כשהכול מותר – תחושת המופרז יוצאת מהמשוואה. הגוף ילמד להגיד "די". זה יקרה.
  • מה אם אני לא יכול לוותר על החוקים?
    נורמלי. קחו את זה צעד צעד. אף אחד לא מצפה מכם לשבור את כל ה"חוקים" ביום אחד.
  • האם זה אומר לוותר על בריאות?
    ממש לא! בריאות זה לא רק מה אוכלים, אלא איך אוכלים. תמצאו את האיזון שמתאים לכם.
  • מה אם אני נופל חזרה להרגלים הישנים?
    ליפול זה טבעי. ההתקדמות היא בלקום ולנסות שוב.
  • איך להתמודד עם אנשים "שיפוטיים"?
    זכרו: מי שמתמקד בצלחת שלכם, כנראה רוצה לברוח מצלחת שלו.

שחרור מהתניות: זה בידיים שלכם

בסופו של דבר, החופש הזה מאוכל מתחיל (ונגמר) בכם. תתאמנו על שבירת החוקים, תהיו כנים עם עצמכם, ותראו איך בהדרגה אתם מתחילים ליהנות מאוכל בצורה אחרת – *באמת ליהנות.*

זכרו: אוכל הוא דלק, הנאה, תרבות, תחושה. הוא יכול להיות הכל – כל עוד אתם נותנים לו את המקום הנכון, בלי דרמות. אז תעשו טובה לעצמכם: תאכלו כבר את הקרואסון ההוא. ותספרו לנו איך היה.

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים