למה דיאטות לא עובדות – שינוי חשיבה סביב האוכל

למה דיאטות לא עובדות ואיך לשנות את החשיבה סביב האוכל

מוכנים לזה? כי זה כנראה לא מה שחשבתם

אוקיי, בואו נתחיל מהשורה התחתונה: דיאטות לא עובדות. כן, קראתם נכון. כל אותן תוכניות מבוססות קלוריות, משטרי צום משונים, ניקויים על בסיס מיצים ותרשים ה"אסור" וה"מותר" פשוט נכשלות ברוב המקרים. אז איך יכול להיות שהן עדיין פופולריות כל כך? התשובה, חברים, מסתתרת בתוך הראש שלנו – או יותר נכון, באופן שבו אנחנו תופסים אוכל ותזונה.

אז למה בדיוק דיאטות לא עובדות?

כדי להבין למה דיאטות נוטות להיכשל, בואו נעצור רגע ונשאל את עצמנו: מה בעצם המטרה של דיאטה? לרדת במשקל, להיות בריאים יותר, אולי להיכנס מחדש לג'ינס ההוא מהתיכון? הבעיה היא שדיאטות מתמקדות בשינוי חיצוני, אבל מתעלמות מכל הכאוס הרגשי והמנטלי שמתלווה לכך. השינוי אינו רק פיזי; הוא בעיקר פסיכולוגי.

  • אפקט ה"בלאק ליסט": כשאוכלים "תפריט אסור", המוח הופך את האוכל הזה לכוכב הראשי של כל מחשבה. הפיצה? מתנהלת לך בראש כמו מחזמר בברודווי.
  • פינג-פונג רגשי: כמה פעמים התחלתם דיאטה, הצלחתם להחזיק שבועיים ואז נפלתם על לילה של פיצה ונאגטס? ומה קרה מיד אחרי? תחושת כישלון ענקית.
  • הגוף פשוט לא משתף פעולה: הגוף שלנו בנוי לשרוד. כשאתם משנים תפריט בצורה דרמטית, האינסטינקט הטבעי של הגוף הוא להילחם בחסר – להאט את חילוף החומרים, להשאיר כל קלוריה וקלוריה כמו אוגר שממלא את הכיסים.

כמה שאלות ותשובות שכנראה עלו לכם לראש

1. אבל רגע, יש אנשים שדיאטות עובדות עבורם, מה איתם?

נכון, יש כאלו שמצליחים להתמיד ולראות תוצאות. אבל האמת היא שגם הם, ברוב המקרים, חווים התקפות ייאוש, חזרה להרגלים רעים או עליות חוזרות במשקל ברגע שמשחררים מעט.

2. האם כל שינוי הרגל כרוך בסבל?

ממש לא. שינוי הרגלים יכול להיות הדרגתי, נעים ואפילו מרגש. כשמבינים את העקרונות הבסיסיים של שיפור אורח חיים – הדברים הופכים טבעיים יותר.

3. מה יותר גרוע? דיאטה קפדנית או לא לעשות כלום?

דיאטה קפדנית יכולה לפעמים לגרום נזק רב יותר, כי היא מחזקת את מערכת ה"לופ" של כישלון וייאוש. במקום זה, כדאי לבנות מערכת מבוססת איזון.

4. אז מה עושים אם רוצים לשנות באמת?

ניגע בזה מיד, אני מבטיח. אבל רמז: זה מתחיל בראש וממשיך בבטן. לא להפך.

הדרך לשונות? קודם כל, לשכוח את המילה "דיאטה"

נשמע מוזר, אבל החופש מתחיל בזה שאנחנו מתנתקים מהמונח עצמו. דיאטות מצטיירות בראש כמשהו זמני, זמני אומר תוצאה זמנית, ותוצאה זמנית משמעה מעגל סבל אין-סופי. ההבדל האמיתי טמון בתפיסה שאוכל הוא לא אויב, אלא מקור אנרגיה והנאה.

  • צעד ראשון: להגיד "שלום" לשליליות ולהשלכות דרמטיות. אין יותר "אני חייב לרדת חמישה קילו עד החתונה". במקום זה, נסו לחשוב איך לשפר קצת כל יום. זה הכול.
  • תזוזה קטנטנה: נכון שזה נשמע קלישאתי, אבל הוספת יתרון קטן – כמו עוד ירקות בתפריט או עליה במדרגות במקום מעלית – יכולה להתחיל שינוי שהוא כולו שלכם.
  • הפסיקו לעשות דמוניזציה לאוכל: הפחד מסוכר, שומנים או פחמימות הוא יצירה חברתית. אכילה מודעת ושווה תעניק לכם יותר חופש מכבלים.

אז איך לשנות את החשיבה סביב האוכל?

אוקיי, אם הצלחתם להחזיק עד לכאן – שאפו! בואו נדבר על כמה נקודות מפתח בגישה אחרת לחלוטין:

1. להפסיק לספור (ולחשוש)

הסיפור של קלוריות זה סיפור ישן. במקום לספור מספרים, התחילו "לספור תחושות". איך אתם מרגישים אחרי ארוחה? שובע, נינוחות או כבדות ועייפות? זה מה שצריך להכתיב לכם את הבחירות.

2. מותר ליהנות מאוכל!

חשבתם ש"אוכל זה דלק"? לא, אוכל הוא הרבה יותר מזה. אוכל זה מסורת, הנאה, תרבות והיסטוריה. הפסיקו להפוך אותו לאויב הזוגיות או היריבות הפנימית שלכם.

3. תזונה אינטואיטיבית – כן, זה קטע

נסו להיות מחוברים אל הגוף שלכם. רעבים? תאכלו. לא רעבים? אל תאכלו. זה ככה פשוט. שימו לב מתי מדובר ברעב אמיתי ומתי זה רעב רגשי שמופיע אחרי יום עבודה קשה.

4. מיינדפולנס: לא רק במדיטציות

להחזיק טלפון תוך כדי ביס מהסנדוויץ'? אלה הדברים הקטנים

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים