5 סיבות למה אני עייפה כל הזמן ומה לעשות

למה אני עייפה כל הזמן?

אם קיבלת שקל עבור כל פעם שאמרת לעצמך "אני עייפה כל הזמן!", כנראה שלא היית צריכה לעבוד עוד יום בחייך. למי מאיתנו לא קרה שהוא קם בבוקר, גם אחרי שנת לילה סבירה, והרגיש כאילו הוא נרדם על ספה בתחנת רכבת חשוכה? העייפות הזו שמלווה אותנו כמו חבר מעצבן שבא בלי הזמנה – מאיפה היא מגיעה? והאם נצליח סוף סוף לגלות איך נפטרים ממנה?

1. אז מה הקטע עם השינה שלי?

בואו נהיה כנים. שינה היא כמו דייט ראשון – אם היא לא טובה, כל היום שאחרי יהיה מוזר ומעיק. אבל גם אם ישנתם שמונה שעות, זה לא מבטיח לכם תחושת רעננות. למה? כי לא כל שינה היא אותה שינה.

  • שינה לא איכותית: רמות גבוהות של סטרס, חרדות, או שינה קטועה (היי, שיחת וואטסאפ בשלוש לפנות בוקר, דיברתי אלייך!) היא מתכון בטוח לעייפות שנגררת איתך עד לשעות הצהריים.
  • בעיות נשימה בזמן השינה: חסמת נשימה, נחירות חזקות או כל דבר אחר שגורם לגוף להרגיש כמו טיול אופניים במעלה הר תלול – הם לא אופציה נהדרת.

2. הקפה – חבר או אויב?

הקפה מזוהה כפתרון המהיר לעייפות שלנו. אבל האמת היא שזה לא כל כך פשוט. בעוד שהקפאין עוזר לנו להתמודד עם ירידות אנרגיה זמניות, הוא יכול גם להיות חלק מהבעיה. הקפה נותן לך בוסט אנרגיה מלאכותי, אבל כשהוא יורד, את עשויה להרגיש עייפה יותר מאי פעם. אז האם זה באמת חבר טוב, או סתם מישהו שמפתה אותך להיגרר אחריו?

שאלות שיעזרו לך להבין אם הקפה "עובד" או "מתחמק"

  • האם את זקוקה לקפה מיד כשתעורי בבוקר?
  • כמה כוסות קפה את שותה ביום? (ואני מתכוון לא כולל אלה שאת שוכחת לשתות)
  • האם את מרגישה יותר עייפות אחרי ששתית יותר מדי?

3. מה את אוכלת – והאם זה קשור?

"את מה שאת אוכלת," נכון? אבל אף אחד לא סיפר לך כמה זה רלוונטי לעייפות שלך. למשל:

  • ארוחות כבדות מדי באמצע יום עבודה? ברוכה הבאה לתרדמת צהריים!
  • תזונה חסרת ברזל, ויטמין B12 או ויטמין D? זה עלול להסביר למה את מרגישה כאילו הסוללה שלך עדיין בטעינה.
  • יותר מדי סוכר? את לא אייפון. סוכר לא בדיוק שומר אותך "טעונה".

4. את גם עייפה – וגם לחוצה?

ברוכה הבאה למועדון. סטרס הופך את הגוף שלך למערב פרוע מתוח תמידית, מה שגורר עייפות מנטלית ופיזית. סטרס כרוני הוא, באופן פשוט, העריץ הכי מעצבן של הגוף שלך. אבל איך יודעים שזה אכן הבעיה?

  • תחושת עייפות אחרי מפגשים מתוחים או מחשבות שמתרוצצות בלופ? כנראה שזו הסיבה.
  • את חושבת על המייל מהעבודה גם כשאת במיטה? סטרס, אהובתי, זה בדיוק זה.
  • שינה רדודה ושטחית בעקבות מחשבות טורדניות? תסתכלי במראה – הנה הסטרס.

5. כמה את זזה?

פתגם ידוע אומר, "מי שיושב יותר מדי – ישכב יותר מדי." תרגום חופשי למצב שבו חוסר פעילות גופנית גורם לך להרגיש עייפה בלי סוף. תאמיני או לא, אבל קצת הזזה של השרירים יכולה להזרים לך אנרגיה למוח (ולספה האהובה).

איך לדעת אם את זקוקה לפרץ אנרגיה בסגנון התחממות קלילה?

  • בדקת כמה צעדים עשית השבוע? אם התוצאה מתחילה באפס – את כנראה יודעת כבר את התשובה.
  • מתי בפעם האחרונה עשית תרגיל שהקפיץ לך את קצב הלב? אם זה היה בחוג התעמלות בגיל 5, עכשיו זה הזמן לשינוי.

6. ישנים מספיק – אבל עדיין עייפים?

אם את מבינה שאת ישנה מספיק, אוכלת כמו שעון ושומרת על כושר, אבל עדיין מתעוררת עייפה, יכול להיות שזה עניין רפואי. בעיות בבלוטת התריס, אנמיה, או אפילו חוסר איזון הורמונלי יכולים להיות תחת הכותרת הגדולה של "משהו לא מרגיש בסדר." כדאי לבדוק את זה מול רופא.

סגירה בכיף (או לפחות בניסיון לתפוס תנומה קצרה)

העייפות שלך היא לא בהכרח גזר דין שאי אפשר לברוח ממנו. ניסיונות להבין מה קורה שם יכולים לשנות את המשחק כולו. לפעמים זה באמת משהו פשוט כמו לשתות יותר מים, להתחיל לעשות הליכות קבועות, או לצמצם זמן מסך. ולפעמים, זה סימן שצריך קצת עזרה. אז בפעם הבאה שאת תוהה "למה אני כל כך עייפה כל הזמן?", אולי תשאלי את עצמך גם: "מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את זה?". התשובה? היא לא תמיד קלה, אבל תמיד שווה את זה!

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים