איך להכין ארוחות ערב בריאות שלא יגרמו לכם לנשור לרצפה?
תודו בזה – לא משנה כמה אתם אוהבים "לאכול בריא", בחיים האמיתיים, הרבה יותר קל לקרוא למשלוח פיצה מאשר להתמודד עם הירקות שמתחבאים לכם במקרר. אבל מה אם הייתי אומר לכם שאפשר להכין מתכונים לארוחות ערב בריאות שהם לא רק מזינים אלא גם *טעימים* (ולא, לא מילת הקוד העצובה ל"מרק חסה")? תנו לי להראות לכם איך אפשר לאכול נקי בלי להקריב את החשקים שלכם לערב קריספי ומרגש. אה כן, וזה לוקח פחות זמן ממה שחשבתם!
נתחיל בשאלה הפילוסופית: מה הופך ארוחת ערב ל'בריאה'?
לפני שנסגור את הדלת לשליחי הפיצה, כדאי להבין מה זה בכלל ארוחת ערב בריאה. יכול להיות שאתם מדמיינים אוכל מלא ירקות, כזה שגורם לכם להרגיש כאילו אתם עושים סדרה של פילאטיס תוך כדי אכילה. אבל בפועל – זה הרבה יותר פשוט. הנה הבסיס:
- חלבון איכותי: דגים, עוף, טופו, עדשים – כל דבר שישבור לכם את הבוקר למחרת עם תחושת רעננות.
- שומנים טובים: אבוקדו, אגוזים, שמן זית – כן, גם שומן יכול להיות החבר הכי טוב שלכם.
- פחמימות מורכבות: קינואה, בטטה, קינואה… רגע, כבר אמרתי קינואה?
- ירקות: ולא, אני לא מדבר על חתיכת רסק עגבניות במרק פיצה. ירקות טריים, מאודים, מוקפצים או כל מה שעושה לכם טוב בעין.
5 מתכונים לארוחות ערב בריאות (שיגרמו לכם לשכוח שפעם אהבתם ג'אנק)
1. קערת בודהה (כי בודהה כנראה ידע מה הוא עושה)
זו האופציה המנצחת למי שאוהב קצת מכל דבר. תחשבו בצלחת: קינואה, פרוסות אבוקדו, גזר מגורד, כרוב סגול, טופו מוקפץ וקצת טחינה מעל. פשוט, נכון?
2. סלט סלמון וקינואה (אבל, היי, זה לא עוד סלט)
לא מדובר ב"עוד אוכל של דיאטה". דמיינו חתיכות פריכות של סלמון צלוי, קינואה רכה, עשבי תיבול, חמוציות וקצת אגוזים לקראנצ'. תודו שזה מפתה.
3. פשטידת ירקות ודגים (וויסקי בא הצד הבריא)
קל להכנה ומשאיר ריח כזה במטבח שאפילו השכנים ירצו מתכון. כל מה שצריך זה תבנית, ביצים, ברוקולי, תירס וקצת דג טחון (או עוף).
4. מרק עדשים וריזוטו בטטה (כי מי אמר שאי אפשר לשלב שתי אופציות בחורף?)
מתכון של שתי מנות שמשתלבות כמו חלום: מרק עדשים כתומות ריחני, ולידו ריזוטו בטטה עם גבינת פרמזן. ואם אתם לא אוהבים פרמזן? טוב, אז אתם פספסו אותי!
5. טורטיות מחיתוך עצמי (בדוק, זו מסיבה לכל דבר)
תעצבו את הטורטייה כמו שתרצו: עוף מתובל, שעועית שחורה, פלפל אדום, גוואקמולי ועגבניות קצוצות. הכי קרוב לטאקו של מסעדה בלי לצאת מהפיג'מה.
טיפים קטנים לשדרוג הארוחות – בלי לשבור את הארנק
- תבלינים ומרינדות: אם אתם מרגישים שהחיים שלכם חסרי טעם, כנראה שהתבלינים שלכם ישנים מידי. תמצאו לטגנום או להוסיף צלעות תיבול דורגלי עשבי תיבול טריים.
- כלים פשוטים: מתכון מצליח גם עם תופים קלחשב SIMPLE/ MOCK_EXEC#:__). 따르는@@ гриmini-payMENT>