למה עושים ספורט ולא יורדים במשקל? גלו עכשיו!

עושה ספורט ולא יורדת במשקל? הגיע הזמן לפענח את התעלומה

את מתמידה בשגרת האימונים שלך, רצה, מרימה משקולות, עושה פילאטיס, זומבה ואפילו יוגה בערסל חדש. הקילומטראז' השבועי שלך יכול להתחרות בריצה של טור-דה-פרנס, ובכל זאת – המשקל, הוא פשוט לא זז. "איך זה יכול להיות?" את שואלת את עצמך בעיניים ספק-מתוסכלות-ספק-עצבניות מול המראה. טוב, תנשמי עמוק, כי הסיטואציה הזאת מוכרת יותר ממה שאת חושבת. בואי נצלול פנימה ונבין מה באמת קורה פה.

פרדוקס המתאמנים: איך אפשר להתאמן ולא לרדת במשקל?

אז איך זה קורה? את הרי שורפת קלוריות, הגוף זז, השרירים כואבים – איך זה שלא רואים תוצאות על המשקל? מתברר שזה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה, ויש לזה כמה סיבות עיקריות – רובן קשורות לכך שבריאות הגוף היא לא רק עניין של "כניסה לקלוריות מול יציאה מהן".

  • אפקט השרירים: אחד הגורמים המרכזיים הוא צמיחת שרירים במקום איבוד שומן. כשאת מתאמנת, את עשויה להרוויח מסת שריר, שהיא כבדה יותר משומן. כלומר, גם אם איבדת שכבת שומן, המשקל עשוי להישאר זהה – או אפילו לעלות – בגלל השרירים החדשים.
  • בעיית ה"פיצוי הקלורי": אי פעם שאלת את עצמך למה פתאום מגיע לך פרס אחרי אימון? "רק יוגורט קטן עם גרנולה", את אומרת לעצמך, אבל אם נחבר קלוריות, ייתכן שיצאת "מאוזנת מדי".
  • סטרס הורמונלי: יותר מדי אימוני אירובי? ייתכן שאת מעלה את רמות הקורטיזול בגוף. קורטיזול הוא הורמון שאוהב לשמור על השומן שלך – במיוחד סביב הבטן.
  • זניחת האוכל הנכון: להתאמן זה טוב, אבל בלי תפריט שמאזן – הגוף לא באמת יוצא מאזור הנוחות.
  • שינה היא המלכה: יותר מדי אימונים, פחות מדי שעות שינה? השילוב הזה מכניס את הגוף ל"מצב חירום" שמונע ירידה במשקל.

אז מה אני עושה לא נכון?

ברור, את חושבת. "אם אני מתעמלת ועדיין לא רואה תוצאות על המשקל, משמע שיש לי בעיה." ובכן, לפני שאת מוותרת, חשוב להבין דבר מהותי: להפוך את הגוף למכונת שריפת שומנים זה יותר מאשר לספור אימוני בטן. יש לוקיישנים מרכזיים שחשוב לשים לב אליהם:

1. האם אני אוכלת מעל המידה?

לא, אנחנו ממש לא כאן כדי להאשים אותך באכילה "מוגזמת". אבל העולם מוכיח שגם אם נראה לנו שאכלנו מעט מאוד, לפעמים זה יותר ממה שאנחנו חושבים. איך זה קורה? למשל, כשאת מחשבת שוקולד כ"נשנוש קטן" או שותה שייק פירות בריא – עם חצי קילו בננות בפנים.

2. האם אני מרגישה רעבה מדי?

רעב כרוני אחרי אימון לא מפתיע, אבל אם את מתמידה בדיאטות קיצוניות לצד ספורט, הגוף עלול לדחות את שריפת השומן. לכן, כדאי להכיר את הקונספט הפשוט: תזונה מאוזנת ומותאמת לסוג האימונים שלך היא המפתח האמיתי.

3. האם למדד ה-BMI שלי יש מושג מה קורה?

התשובה היא לא. BMI הוא לא הדרך היחידה לקבוע מה מצבך, ותאמיני או לא – זה שאת לא יורדת במשקל לא אומר שאת לא מקבלת תוצאות משמעותיות אחרות, כמו שיפור בכושר הגופני ובמדדי בריאות כלליים.

שאלות נפוצות על הנושא (והתשובות המפתיעות שלנו)

  • שאלה: האם חשוב להתאמן שבע פעמים בשבוע כדי לרדת במשקל?
    תשובה: ממש לא! מנוחה נכונה היא חלק חשוב באיזון. אימונים מוגזמים יכולים דווקא להכשיל אותך.
  • שאלה: האם אימוני כוח פחות טובים לירידה במשקל מאשר אירובי?
    תשובה: ממש לא נכון! אימוני כוח מגבירים את חילוף החומרים ויעזרו לך בטווח הארוך.
  • שאלה: האם תזונה בריאה זה מספיק בלי ספורט?
    תשובה: זה תלוי במטרות שלך, אבל השילוב של ספורט ותזונה הוא המתכון המנצח.
  • שאלה: מה היא הטעות הכי נפוצה של מתאמנות?
    תשובה: לחשוב שאכילה "של בריא" פירושה שאפשר לאכול כמויות בלתי מוגבלות.
  • שאלה: האם ירידה במשקל היא המדד היחיד להצלחה?
    תשובה: ממש לא! מדדים כמו איך את מרגישה, מדדי בריאות ומבנה הגוף שלך גם חשובים.

איך ממשיכים מכאן?

לא שווה להישאב לדיכאון בגלל המספר על המשקל. הוא לא מספר את כל הסיפור. התעמלות ותזונה נכונה אמורים לגרום לך להרגיש חזקה יותר, בריאה יותר – וכנראה שהן כבר עושות את זה גם אם המשקל מתנהג כמו טינאייג'ר מרדן. המתכון להצלחה הוא פחות להילחץ ויותר לבדוק מה עובד ומה פחות.

זכרי: אנחנו במסע ארוך, ולפעמים המסע הזה גם מלא בפ

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים