לגלות את תוכנית לירידה במשקל בעזרת NLP ומיינדפולנס

איך לשנות את הסיפור בראש ולהגיד שלום לקילוגרמים

אם הייתה לי שקל על כל פעם ששמעתי את המשפט: "ניסיתי הכל, אבל שום דבר לא עובד!", הייתי כנראה גולש על יאכטה עכשיו במקום לכתוב מאמרים. האמת היא, שכשמדובר בירידה במשקל ובשינויים בחיים, הכל מתחיל ונגמר בראש שלנו. ולא, זו לא קלישאה. אז בואו נדבר על איך אפשר לרתום כלים של NLP (תכנות נוירו-לשוני) ומיינדפולנס בכדי לספר לעצמנו סיפור חדש – כזה שבו אנחנו מנצחים.

מה הקשר בין הראש לצלחת?

בואו נתחיל בשאלה החשובה מכל – למה אנחנו מנשנשים בלי הפסקה מול הטלוויזיה? או למה המילה "דיאטה" גורמת לנו לרצות לאכול עוגה בגודל של הראש שלנו? הסיבה פשוטה: האכילה שלנו מושפעת ממחשבות, מרגשות ומהרגלים אוטומטיים. אנחנו פחות אוכלים כי אנחנו רעבים, ויותר כי משהו בראש אומר לנו ש"זה בסדר. מגיע לנו".

והנה השוס – בדיוק כאן ה-NLP נכנס לתמונה. NLP הוא שיטת עבודה על תת-המודע שלנו. הוא עוזר לנו לזהות את הדפוסים האלו ולשנות אותם. תוסיפו לזה מיינדפולנס – שהיא היכולת להיות מודע לרגע הנוכחי – ויש לכם כלי עוצמתי שיעזור לכם להיות יותר בשליטה על מה, למה ומתי אתם אוכלים.

אז איך זה בכלל עובד?

1. זיהוי תבניות אוטומטיות

אחד העקרונות המרכזיים ב-NLP הוא זיהוי דפוסים. למשל, מה באמת קורה אצלכם כשאתם מושיטים יד לעוגה? האם זה נובע משעמום? מתח? אולי עצבנות? כשאנחנו קולטים את הטריגרים שמובילים אותנו לאכילת יתר, אנחנו כבר חצי דרך לפתרון.

2. שינוי הדיבור הפנימי

אתם מכירים את הקול ההוא שאומר לכם: "גם ככה לא תצליח/י, אז למה לנסות?"? הגיע הזמן להיפרד ממנו. עם NLP, אפשר ליצור "דיאלוג חדש" בראש, כזה שתומך במטרות שלנו במקום לחבל בהן.

3. מיינדפולנס: לקחת את הזמן

כשאתם אוכלים, האם אתם יושבים בשקט ומתמקדים בטעמים? או שאתם על אוטומט ובולעים את האוכל תוך 2 דקות מול המחשב? הנה טיפ קטן: נסו להאט. מיינדפולנס באכילה הוא כלי מדהים. הוא מלמד אותנו להיות נוכחים, להקשיב לגוף ולזהות מתי אנחנו באמת מלאים.

האמת על התנגדויות – ואיך לנצח אותן

טבע האדם הוא להתנגד לשינוי. תרגישו מיד את המוח שלכם מתלונן: "אבל זה קשה! זה לא יעבוד!". והאמת, זה נורמלי. החדשות הטובות? זה לא חייב להכתיב את התוצאה. בואו נענה על כמה שאלות נפוצות שצצות אצל כל אחד שמתחיל תהליך כזה:

  • שאלה: איך אני ממשיך כשאין לי מוטיבציה?
    תשובה: המפתח הוא להתחיל בקטן. הציבו לעצמכם מטרות מיקרוסקופיות. לדוגמה: תירגול 5 דקות מיינדפולנס ביום.
  • שאלה: האם זה ידרוש ממני לשנות את כל סדר היום שלי?
    תשובה: ממש לא. כמו כל שינוי, זה ייקח זמן ואימון. אבל תתחילו מתרגול של דבר אחד ביום.
  • שאלה: האם אני חייב להאמין ב-NLP כדי שזה יעבוד?
    תשובה: לא חייבים להיות מאמינים נלהבים של השיטה. מספיק לתת צ'אנס ולהתנסות.

5 טיפים שיעזרו לכם להתחיל בלי לסבך

  • עשו לעצמכם רשימה עם הטריגרים הגדולים: אלו מצבים גורמים לכם לאכילה מיותרת?
  • תרגלו נשימות עמוקות לפני שאתם אוכלים – זה עוזר להפעיל מיינדפולנס.
  • בכל פעם שאתם שולחים יד למשהו מתוק, תשאלו: "האם אני רעב/ה עכשיו?".
  • כתבו לעצמכם משפט מעודד אחד והכניסו אותו לסמארטפון. קראו אותו כל יום.
  • נסו לדמיין את עצמכם בעתיד: איך אתם נראים אחרי שהשגתם את המטרה שלכם?

השינוי האמיתי קורה כשמשנים את הסיפור

אין קסמים. אין טריקים זולים. שינוי אמיתי ובר קיימא דורש עבודה פנימית. כשאנחנו משנים את הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו – על מי אנחנו, על מה אנחנו יכולים להשיג, ועל איך אנחנו חיים – הטרנספורמציה מתחילה.

אז בפעם הבאה שאתם ניגשים למקרר ב-2 בלילה, עצרו לרגע. תזכרו: הכל מתחיל ונגמר בראש. ברגע שתשתמשו ב-NLP ובמיינדפולנס כדי לקחת את השליטה לידיים שלכם, תגלו שזה אפשרי. ואתם יודעים משהו? זה גם הרבה יותר קל ממה שזה נשמע.

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים