לגלות איך לשפר את הדימוי העצמי ולהתמודד עם המשקל

איך לשפר את הדימוי העצמי כדי לרדת במשקל

בואו נודה בזה אחת ולתמיד: ירידה במשקל היא לא רק עניין של חישובים קלוריים וכניסה לחדר הכושר, אלא גם, ואולי בעיקר, עניין של ***ראש***. איך אתם מדברים לעצמכם? מה אתם חושבים על הגוף שלכם? ואם היינו אומרים לכם שהמפתח להוריד את המשקל העודף בכלל לא טמון בתפריט, אלא בדימוי העצמי? אה, תפסנו אתכם! בואו נצלול לעומק ונבין איך לשפר את הדימוי שלנו כדי להשיג את המטרות הבריאותיות שלנו בלי להשתגע בדרך.

למה דימוי עצמי הוא המנוע הסודי (והמושמץ) של ירידה במשקל?

דימוי עצמי הוא במילים פשוטות מה שאתם רואים כשאתם מסתכלים במראה, או במחשבות שלכם על איך אחרים רואים אתכם. עכשיו תגידו לי: איך אפשר לשמור על דיאטה כשהמחשבה היחידה שלכם היא "וואו, אני נראה זוועה"? קשה, נכון? אז תנו לי לגלות לכם משהו מדהים: ***הברקס הכי גדול בתהליך ירידה במשקל הוא אתם עצמכם***.

  • אתם מאמינים שאתם אף פעם לא תצליחו? ניחשתם נכון, כנראה תתקשו להצליח.
  • מזלזלים בעצמכם? הגוף שלכם ישתף פעולה עם התחושות האלו, והתוצאה? אפס מוטיבציה.
  • לא מסוגלים לראות שום דבר חיובי בגוף שלכם? זה בדיוק מה שימנע ממכם להתמיד בטווח הרחוק.

בקיצור, דימוי עצמי לא טוב הוא כמו לנסות להפעיל GPS בלי קליטת אינטרנט. אתם פשוט *תקועים*. אבל לפני שאנחנו מגיעים לפתרונות, בואו נדבר רגע על איך הגענו למצב הזה.

איך התגנב הדימוי העצמי השלילי בלי שנשים לב?

תחשבו על זה: מתי התחלתם לפקפק בעצמכם? האם זה היה כשראיתם את הדוגמנית ההיא בפרסומת לבגדי ים? אולי כשחבר העיר הערה "תמימה" על מה שאתם אוכלים? או שזה קרה אי שם, בילדות, כשילד מהכיתה צחק עליכם בגלל מידה מסוימת בבגד?

התשובה, חברים, היא שכל התגובות הקטנות האלו מצטברות, כמו פחמימות נסתרות ביום דיאטה. ההערות, המבטים והשדרים מהחברה לימדו אותנו להתמקד ב***מה שלא מספיק טוב*** במקום לראות את כל מה שכן. זה מתגנב פנימה לאט-לאט, ולפני ששמתם לב, השיחה ביניכם לבין עצמכם כבר הפכה להיות ביקורתית במיוחד.

רגע, איך מתמודדים עם כל זה?

אז פה בדיוק נכנס הקטע המעצבן שמישהו בטח כבר אמר לכם בעבר: "תראו את הדברים בצורה חיובית!" (כי ברור. למה לא חשבתי על זה לבד, נכון?). ובכן, יש לנו חדשות טובות – והן פחות מעצבנות ממה שזה נשמע. מסתבר שיש כמה כלים פשוטים ליישום שיכולים לשנות את דפוסי המחשבה. בואו נעבור על זה.

5 צעדים פשוטים לשיפור הדימוי העצמי – גם כשאתם בעיצומו של תהליך ירידה במשקל

1. הדמיות חיוביות במקום מראות

כן, אנחנו יודעים שאתם בוהים במראה בכל בוקר ולפעמים גם כל ערב (טוב, תלוי כמה פעמים נכנסתם לשירותים). אבל האם פעם חשבתם איך זה משפיע עליכם פסיכולוגית? במקום לחכות למראה שתשתנה, נסו לדמיין את עצמכם כבר כאנשים שאתם רוצים להיות. משהו בסגנון: "איך הייתי מדבר/ת לעצמי לו כבר הגעתי למשקל היעד שלי?"

2. אל תנסו להיות מושלמים – תהיו "ממש אחלה"

אחד האויבים הגדולים ביותר של הדימוי העצמי הוא הפרפקציוניזם. למה? כי הוא שולח לכם מסר חד וברור: "אם אתה לא מושלם, אתה פשוט לא שווה". חברים – זה בולשיט. תסתפקו בלהיות "ממש אחלה". תופתעו לגלות שזה הרבה יותר פרקטי.

3. רשימה? ברור שכן!

פשוט כתבו שלושה דברים שאתם אוהבים בעצמכם כל יום. כן, כל יום. זה טריק די ישן אבל היי, הוא עובד. ואם קשה לכם? תתחילו במשהו קטן – "אני טוב/ה בשמירה על יומן הדיאטה שלי." אפילו זה עובד.

4. סביבה בונה (ולא מפרקת)

בדקו את האנשים שסביבכם – האם הם תומכים? או שהם מאלו שמזכירים לכם כמה עוגיות אכלתם בארוחת הערב האחרונה? כדאי להקיף את עצמכם באנשים שמרים לכם במקום להוריד.

5. תנו מקום לקשיים

תפתיעו, אבל לא תמיד צריך להיות חיוביים! מותר להיות מתוסכלים, כועסים או מאוכזבים (כן, גם מעצמכם). המפתח הוא לא להיתקע שם. תנו לרגשות לצאת, אבל אחר כך זכרו להחזיר את הפוקוס לטוב.

שאלות שאולי שאלתם את עצמכם בנושא (ולא היה לכם את מי לשאול)

  • השאלה: "האם דימוי עצמי רע יכול למנוע ירידה במשקל?"
    התשובה: בהחלט. כאשר אנחנו שוקעים במחשבות שליליות, זה פוגע במוטיבציה, בהתמדה וביכולת לבחור נכון – גם בתחום האוכל וגם בתחום הספורט.
  • השאלה: "אם אשפר את הדימוי העצמי, זה יספיק לרדת במשקל?"
    התשובה: שיפור דימוי עצמי הוא חלק חשוב מתהליך הירידה במשקל, אבל כמובן שהוא צריך להשתלב עם כלים נוספים כמו בחירות נכונות באוכל והרגלים

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים