איך להפוך שינוי מחשבתי לחלק בלתי נפרד ממך
שינוי מחשבתי. המילים האלו קצת מאיימות, לא? כאילו מדובר באיזה תיקון מוחי דיגיטלי, או גרסה משודרגת שלך שצריך להוריד מגוגל פלייב. אבל האמת היא, ששינוי מחשבתי הוא לא פחות ממתנה מהיקום – אחת כזו שמאפשרת לנו לגדול, להתפתח ולהפוך את החיים שלנו לקצת (או הרבה) יותר טובים. ובמאמר הזה, נלך יחד יד ביד במסע הגיגים, עצות, וכמובן, מעט הומור, כדי ללמוד איך להפוך את השינוי המחשבתי שלך לכלי עבודה קבוע ומשודרג. דמיינו כלי רב-תכליתי לגרסת 3.0 של עצמכם!
העניין מתחיל מבחירה פשוטה
הידעתם? רוב האנשים מפספסים שינויים מחשבתיים רק כי הם עסוקים בלחכות לרגע מושלם שיגיע לבד. ברצינות, כמה פעמים אמרתם לעצמכם: "מחר אחשוב אחרת", או אולי: "זה פשוט לא הזמן". ובכן, תנו לי לחסוך לכם את הציפייה – הרגע המושלם הזה לא מתכוון להתייצב אצלכם בדלת.
שינוי מחשבה אמיתי מתחיל דווקא בהחלטה קטנה, כזו שאתם כמעט ולא שמים לה לב, אבל היא עושה הבדל עצום. כשמפסיקים להתלונן על הכבישים העירוניים ועוברים להגיד לעצמכם: "לפחות יש לי רכב". כשמסתכלים במראה ואומרים: "אני נראה די יופי, ביחס לתחרות (אמרתם כושר?!)".
- תחזוק חיובי: לימדו לחפש רגעים קטנים שמטעינים את המחשבה בחיוביות.
- מינוס הפחדים: אל תחששו לטעון את המוח ברעיונות שאולי יראו לכם תחילה טיפשיים. הפתעה: רוב המצליחנים החלו מאותן מחשבות "מצחיקות".
- פעולה מיידית: הצעד הראשון מתחיל היום. לא מחר, לא בדצמבר או אחרי שאכבר יקפוץ מהספה. היום.
למה כל כך קשה לזוז מהמקום?
עוד לפני שנקפוץ לפתרון, בואו נשאל – למה לשנות מחשבה זה מאתגר ככה? הרי המוח שלנו אמור להיות די גמיש, לא? ובכן, מחקרים הוכיחו את מה שידענו מזמן – המוח הוא עצלן מהאגדות. הוא אוהב מסגרות קבועות כמו שאנחנו אוהבים פיג'מות ביום חורפי.
אז איך עוקפים את העצלנות הזו?
משחקים עם המערכת:
במקום לומר לעצמכם "אני לא טוב בזה" (בואו נהיה אמיתיים, המוח שלכם שמח להתרווח ולוותר), נסו להזכיר לעצמכם שאולי… סתם אולי… אתם טובים בזה אם רק תנסו. ואם זה ירגיש מוזר, פשוט תעשו פרצוף של גיבורי על כשאתם אומרים את זה.
השוואות – האויב הכי גרוע? תפסיקו להשוות את השינויים שלכם לשינויים של אנשים אחרים. כן, אפילו לא לאלה באינסטגרם עם היוגורט והגרנולה שמפנטזים על "מיינדפולנס". השינוי שלכם הוא שלכם בלבד!
5 שאלות שבטוח כבר שאלתם את עצמכם
- זה אמור להרגיש מוזר? ברור! כל דבר חדש בהתחלה מרגיש מחוץ לשגרה. תנו לזה זמן.
- מה אם אכשל? ומה אם תצליחו? 🙂
- האם להיות סבלני? מאוד. שינוי מחשבתי הוא משחק לטווח ארוך.
- איך מתמודדים עם חששות? מודים בהם קודם כל, ואז מפרקים אותם לשינויים קטנים ומתמשכים.
- מה אם אני לא מאמין בזה? תתחילו בקטן. כל שינוי מחשבתי גדול מתחיל מגרגר של מחשבה חדשה.
"שגרה חדשה" – לא מה שחשבתם
אחרי ששיחקנו עם המוח שלנו ופינינו מקום, הגיע הזמן לבנות שגרה שתמנע מהאוטומט הישן לחזור. כן, זה החלק הכיפי בו אתם יכולים לכתוב לעצמכם "מניפסט חייתי" (לא חייבים לקרוא לו ככה, אבל זה נשמע מגניב).
שגרה מנצחת כוללת:
- זמן מוקדש למחשבות טובות: 5 דקות ביום שאתם "בוחרים" לחשוב על דברים טובים.
- פעולות קטנות: כל פעם שאתם מרגישים פחד או ספק, עשו צעד קטן בכיוון ההיפוך.
- שיתוף: שתפו את המחשבות החדשות עם חברים – הם יעזרו לשמור עליכם באותו מסלול (או לפחות יתריעו כשאתם חורגים).
והכי חשוב, תהיו עקשנים. לא משנה כמה פעמים המוח שלכם יחזור לדפוסים ישנים, תמיד היה ועבור הכל יש שגרה שאפשר לחזור אליה.
הכוח האמיתי? מחכה בסיום
הנה הסיפור האמיתי: שינוי מחשבתי הוא לא "משימה" שצריך לסיים, הוא פשוט כלים חדשים לחיים שאפשר להשתמש בהם כמה שרוצים, מתי שרוצים. ולהפוך שינוי מחשבתי לחלק בלתי נפרד ממך? זה הסוד לחיות טוב יותר. אז למה אתם מחכים? עופו על השינוי שלכם וכבשו את העולם עם המוח החדש שלכם!