האם בריא לאכול קליפה של שקדים? גלו את התשובה!

אז, האם באמת בריא לאכול את הקליפה של השקדים?

שקדים הם סופרסטארים של עולם הבריאות. מכילי ויטמינים, מינרלים, חלבון ושומן טוב – אין ספק שהם הפכו לקבועים בשייק הבוקר שלנו, בסלט עבודה, ואפילו בגרנולה שאנחנו מכינים בבית בכאילו-מאמץ. אבל את יודעים מה? קול עמום ברקע (המוכר גם כקול של סבתא) שואל, "ומה עם הקליפה? זה בכלל בריא לאכול אותה?". אז בואו נקרע את המסתורין מאחוריי הקליפה של השקדים אחת ולתמיד.

מה יש לנו בקצה הקליפה?

הקליפה של השקדים היא חלק בלתי נפרד מהפרי, כמובן, וכשבוחנים אותה במחקר מעמיק (או פשוט אחרי הרבה טעימות), מתגלה שהיא ממש לא חתיכה סתמית או חסרת חשיבות. הנה כמה תכונות עיקריות שבקליפה:

  • סיבים תזונתיים: הקליפה עשירה בסיבים שמקדמים עיכול בריא ותחושת שובע. תכניסו אותה לתפריט, ותגידו שלום לאותה תחושת "מה-עוד-בא-לי-לאכול-אחרי-חמש-שניות".
  • נוגדי חמצון: הקליפה מכילה נוגדי חמצון שעוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים בגוף. מה זה אומר? פחות סיכוי להרס תאים ולמחלות כרוניות.
  • מרקם: היא מוסיפה ביס קריספי ונעים שמרמז לקולינריה ברמה שלא חשבתם שתגיעו אליה באמצע היום כשאתם רעבים.

אבל רגע, זה יכול להיות מזיק?

כמו בכל סיפור טוב, יש שני צדדים למטבע. או במקרה שלנו – קליפה. אז הנה החדשות שכדאי לקחת בחשבון:

  • חומצה פיטית: אחד החומרים שנמצאים בקליפת השקדים הוא חומצה פיטית, שעלולה להפחית את ספיגת המינרלים בגוף. החדשות הטובות? ההשפעה של החומצה הזו מינימלית אם התזונה שלכם מאוזנת.
  • תהליך קלייה או עיבוד: אם השקדים עברו עיבוד רציני (כן, אנחנו מדברים על הקלויים המלוחים, אין מה לעשות), הקליפה כבר לא תשמר את כל היתרונות הבריאותיים המקוריים שלה. מדובר בטרייד-אוף שצריך לקחת בחשבון.

אז איך לאכול? עם קליפה או בלי?

התשובה היא די פשוטה: תעשו מה שמתאים לכם! אם אתם אוהבים את תוספת הסיבים והנוגדי חמצון שיש בקליפה – לכו עליה בגדול. מרגישים שהטעם העדין של השקדים הטבעיים הוא מה שתפס אתכם? בלי קליפה זה לגיטימי לחלוטין.

5 שאלות שאולי מתחשק לכם לשאול

  1. שאלה: האם כדאי לשטוף את הקליפה לפני האכילה?
    תשובה: לגמרי כן! כמו כל פרי אחר, כדאי לשטוף שקדים (קלופה או לא) כדי להיפטר מאבק ושאריות פוטנציאליות.
  2. שאלה: האם בישול מוריד מהיתרונות הבריאותיים של הקליפה?
    תשובה: תלוי בצורת הבישול. קלייה משתנה היא אחד השיטות היותר מומלצות, בעוד שבישול במים רותחים עלול להוציא חלק מהרכיבים הפעילים.
  3. שאלה: האם ילדים יכולים לאכול שקדים עם קליפה?
    תשובה: בהחלט, אבל חשוב לוודא שהשקד קטן מספיק כדי לא להיחנק.
  4. שאלה: האם כדאי להשרות שקדים במים למניעת בעיות?
    תשובה: השריה יכולה לעזור למנוע כמה מההשפעות השליליות שקשורות לחומצה הפיטית, ועדיין ליהנות מהיתרונות של הקליפה.
  5. שאלה: האם יש הבדל בין הקליפה של שקדים מתוקים למרים?
    תשובה: בהחלט, אבל רובנו לא נתקלים בזה כי שקדים מרים לא נצרכים כמו שהם.

מתי לאכול קליפה? מתי בלי?

הנה טיפ פשוט: כשאתם מחפשים "נשנוש בריא מהיר ומזין" – לכו על השקדים עם קליפה. כשאתם באפייה או בישול ומתחשק מרקם נימוח יותר, קלפו את השקדים בעדינות.

בשורה התחתונה

הקליפה של השקדים היא ממש לא אויב מסוכן, אלא דווקא מקור נהדר לתוספת בריאות שלא תמיד חשבנו עליה. אז אל תפחדו להתנסות איתה – אם היא מצחקקת לכם מבפנים השקית, תגידו לה "בואי". ואל תשכחו, בסופו של דבר: אם יש לכם תשוקה לשקדים – אתם כבר במגרש הנכון!

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

מאמרים נוספים