"`html
כמה חלבון באמת יש באבוקדו ומה זה אומר על החיים שלנו?
אוקיי, בואו נשים את הקלפים על השולחן: אבוקדו הוא אחד מאותם פירות מעוררי מחלוקת. יש אנשים שמוכנים למכור את הנשמה שלהם בשביל טוסט אבוקדו מושלם, ויש את אלה שחושבים שאבוקדו הוא סתם "ירוק ודוחה". אבל רגע, האם ידעתם שיש אנשים שלוקחים את האובססיה שלהם צעד קדימה? הם טוענים שאבוקדו הוא מקור מעולה לחלבון! האמנם? הגיע הזמן לשים סוף לשמועות ולגלות את האמת, אחת ולתמיד.
א', ב', ג': מה באמת מכיל האבוקדו?
לפני שנדבר על חלבון, צריך להבין מה יש באבוקדו שכל כך מושך אותנו אליו (חוץ מהטעם, כמובן). מדובר בפרי עשיר בשומנים בריאים, בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות. הוא מלא בויטמינים כגון ויטמין E, ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B ועוד. הוא גם מכיל מינרלים כמו אשלגן – למעשה, באבוקדו יש יותר אשלגן מאשר בבננה!
אבל האם זה אומר שאבוקדו הוא בוננזה חלבונית? ובכן… לא בדיוק. האמת היא, שיש כמות קטנה מאוד של חלבון באבוקדו.
אז כמה חלבון יש באמת באבוקדו? המספרים לא משקרים
נסה לנחש: האם באבוקדו יש יותר או פחות חלבון מאשר בביצה אחת? התשובה: הרבה פחות. באבוקדו בגודל בינוני (כזה של משק 200 גרם) יש בערך 2-3 גרם חלבון. אם נשווה את זה לביצה בינונית, שבה יש כ-6 גרם חלבון, נבין שזה ממש לא הרבה.
מכאן אפשר להסיק שאבוקדו הוא לא ממש מקור חלבוני שעומד בציפיות הגבוהות של חובבי הדיאטות עתירות-החלבון. אם אתם מנסים לבנות שרירים, אולי כדאי לחפש את תוספת החלבון במקום אחר.
אם מעט חלבון, אז למה כן לאכול אבוקדו?
אה, כמה טוב ששאלתם. האבוקדו אולי לא מפוצץ בחלבון, אבל יש לו שלל יתרונות בריאותיים אחרים שהופכים אותו לכוכב על. כאן כמה סיבות נהדרות לאכול אבוקדו:
- שומנים בריאים: חומצות השומן הטובות שבאבוקדו לא רק שמועילות ללב שלכם – הן גם גורמות לעור שלכם לזהור (וסמכו עליי, עור זוהר זה פלוס ענקי).
- סיבים תזונתיים: באבוקדו יש הרבה סיבים, מה שעוזר לתחושת שובע ומסייע לעיכול. רק תיזהרו לא להגזים בכמויות (אל תגידו שלא הזהרתי).
- ויטמינים ומינרלים: אשלגן, ויטמין C, מגנזיום ועוד שלל צרכים תזונתיים שגורמים לנו להרגיש קצת יותר טוב עם עצמנו אחרי עוד טוסט אבוקדו.
אבל רגע… האם האבוקדו הוא לא "סופרפוד?”
התשובה הקצרה? כן, במובנים מסוימים. אבל זו לא סיבה להתבלבל. המונח "סופרפוד" לא אומר שמדובר במזון מושלם או בעל איכויות קסומות, אלא פשוט משהו שטוב בשבילכם במגוון דרכים. חלבון אמנם לא נמצא בכמויות גבוהות באבוקדו, אבל זה לא מוריד מהערך התזונתי האדיר שלו. אז אל תתנו לשיווק לבלבל אתכם!
כמה שאלות שאולי שאלתם את עצמכם:
- 1. האם אפשר להחליף בשר באבוקדו? לא ממש. החלבון באבוקדו נמוך מאוד בהשוואה למקורות חלבון כמו עוף, בקר או דגים.
- 2. האם זה בסדר לאכול אבוקדו כל יום? בהחלט אפשר, כל עוד אתם שומרים על איזון קלורי סביר – כיוון שאבוקדו יחסית עשיר בקלוריות.
- 3. למה קוראים לאבוקדו "פצצת קלוריות"? בגלל תכולת השומן הגבוהה שלו (אבל כזכור, זה שומן בריא).
- 4. האם יש יתרונות לאכילת האבוקדו בצורה מסוימת (כמו טוסט)? לא באמת – איכלו אותו איך שאתם אוהבים.
- 5. האם אבוקדו מתאים לדיאטה? תלוי באיזו דיאטה מדובר! לדיאטות דלות פחמימות הוא מתאים מאוד.
אז איך מתמודדים עם האמת על החלבון באבוקדו?
האמת הפשוטה היא שאבוקדו הוא לא בדיוק הסוס החלבוני שתמיד חלמתם עליו, אבל הוא עדיין יותר ממומלץ כחלק מתזונה מאוזנת. אין צורך להפוך אותו לגיבור על-חללי, אבל גם לא להתעלם מיתרונותיו. בואו נתייחס אליו בתור מה שהוא באמת: פרי טעים, מזין וחלק מהמקטע הבריא שלכם בחיים. אם אתם זקוקים לחלבון רציני, פנו לקטניות, דגים, ביצים או טופו.
סיכום קליל: אבוקדו ואנחנו
אבוקדו הוא אולי לא ה"מכונת חלבון" שעליה חלמתם, אבל הוא מלך הסיבים, השומנים הבריאים והטעמים הנפלאים. אז בפעם הבאה שאתם נהנים מטוסט אבוקדו או גוואקמולה טרי, זכרו: זה לא על החלבון, זה על כל הדברים הטובים האחרים. וכן, זה גם קצת על זה שהוא ירוק, אלגנטי ועושה כנראה את הסלפי הכי מוצלח בין הפירות.
"`