גלה במה יש הכי הרבה חלבון – תוצאות מפתיעות!

"`html

מה מנצח במירוץ? איפה באמת יש הכי הרבה חלבון?

החיפוש אחר החלבון המושלם: מי יביא לנו את הגביע?

אם הייתם מקבלים שקל על כל פעם ששמעתם את המילה "חלבון" בשנה האחרונה, כנראה שהייתם מתעוררים בבוקר בוילה מול הים. נראה שחלבון הפך לכוכב הרוק של עולם התזונה, ולכולם יש דעה: "זה משעועית!", "לא, זה בביצים!". אז מי באמת זוכה במדליית הזהב? בואו נצלול לעומק השאלה, ונגלה אחת ולתמיד איפה החלבון ה'סלב' הכי מסתתר.

אז מה באמת נחשב "המון" חלבון?

לפני שנשווה, כדאי להגדיר את הטווח. "המון" זו הרי שאלה של פרספקטיבה, נכון? מדובר על ערכים כמו 20 גרם חלבון ל-100 גרם של מזון וצפונה. פחות מזה? ובכן, נחמד. אבל באמת "המון"? לא בטוח.

בואו נתחיל מהחשוד המיידי: בשרים

אם תשבו ליד שולחן עם חובבי סטייקים ותשאלו "איפה הכי הרבה חלבון?" כנראה יכוונו אתכם ישר לפילה עסיסי. וכמה חלבון באמת יש ב-100 גרם בשר בקר?

  • סטייק בקר ממוצע: סביב 26 גרם חלבון.
  • חזה עוף: מפלצת של כ-31 גרם חלבון ל-100 גרם! כמעט בלי שומן.
  • דגים כמו טונה וסלמון: 20-25 גרם חלבון ל-100 גרם, עם בונוס של אומגה 3. מגה בריאות.

אז כן, בשרים הם בהחלט מקור מרשים לחלבון. אבל חכו, כי התחרות הולכת להתחמם.

האם ביצים הן אחת ולתמיד ה-"סופר פוד"?

ביצים תמיד נמצאות במשחק הזה. ביצה בינונית מכילה משהו כמו 6-7 גרם חלבון. לא רע, נכון? אבל האם היא יודעת איך להחזיר סטרייק מול מתחרות כבדות משקל? כנראה שפחות, לפחות בכמויות גדולות. ועדיין, היא מלכת העיכול המהיר ונפלא לבוקר.

קטניות: למה יש אנשים שמתעקשים על שעועית ועדשים?

קטניות כמו עדשים ושעועית הן חברים ותיקים בעולמות החלבון. והן גם יכולות להיות הרבה יותר פרקטיות ממה שחשבתם:

  • עדשים (ירוקות או כתומות): 9 גרם חלבון לכל 100 גרם מבושלות.
  • חומוס (מבושל): סבבה, 8 גרם, אבל עם חטיפים ליד? אקשן בטוח.
  • סויה וטופו: 18-19 גרם ל-100 גרם! פלוס, הם נחשבים מקור חלבון מלא.

המסקנה? בקטגוריית החלבון הצמחוני, הטופו ומוצרי הסויה מציבים רף ממש גבוה. וגם, הם חברים טובים לסביבה.

ומה עם עולם החלב? אם לא שתיתם שייק, פספסתם הכול?

חובבי החלבונים הבלתי נילאים בדרך כלל לא ירשו שתשימו בצד את העולם הזה:

  • יוגורט יווני: **10 גרם חלבון ל-100 גרם**, תלוי במותג.
  • גבינות קשות כמו פרמזן: 30-35 גרם חלבון! הגבינה הזו לא משחקת.
  • קוטג': 11 גרם חלבון ל-100 גרם. לא סתם חביב הישראלים.

אז כן, משק החלב נותן בהחלט פייט לא רע בכלל. ואם אתם לא אלרגיים, זה לגמרי משחק שווה להצטרף לו.

שאלות שלא תעזו לשאול בחדר כושר (אבל כאן, הכול הולך)

  • למה חלבון כל כך חשוב? כי הגוף שלנו תלוי בו כדי לבנות שריר, לשקם רקמות ולשמור על מאזן הורמונלי בריא.
  • כמה חלבון אני צריך ליום? ברוב המקרים, 0.8-2 גרם לכל ק"ג ממשקל הגוף.
  • האם אפשר לקבל מספיק חלבון בלי בשר? ברור שכן. טופו, קטניות, ואפילו אגוזים עוזרים לך לשרוד.
  • האם חלבון תמיד עדיף על פחמימות? לא בדיוק. מדובר בשילוב נכון של שניהם בתזונה.
  • מה יקרה אם נאכל יותר מדי חלבון? אתם אולי תבינו מהי בטן רגיזה מקרוב…

לא תאמינו מי ה"פצצה" הסודית של עולם החלבון

אם הייתם שואלים מי אשכרה עומדת בראש פירמידת החלבון, התשובה עשויה להפתיע. אבקות חלבון, למשל, מספקות כ-80-90 גרם חלבון ל-100 גרם. כן, זה אמנם פחות "מזון" בצורה המסורתית, אבל הן יעילות במיוחד למי שחי את עולמות הכושר.

סיכום הסאגה: למי מגיע הכתר?

אם קיוויתם שנכריז מנצח גורף – הנה הימור פרוע: התשובה תלויה במטרות שלכם. אם אתם חובבי בשר? לכו על חזה עוף. טבעונים? טופו הוא מלך. רק אל תשכחו לשלב מגוון, כי החיים קצרים מדי בשביל לאכול כל יום בדיוק את אותו הדבר.

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

מאמרים נוספים