איך לאבד את הקילוגרמים של אחרי הלידה בלי לאבד את השפיות?
אין דרך להתחמק מזה – ההיריון הנפלא הזה, שסיפק לך בינג' של גלידות בשלוש לפנות בוקר עם תירוץ מדעי מושלם, נגמר. עכשיו את בוחנת את עצמך מול המראה ושואלת, "מי הכניס את הכריות האלה לירכיים שלי?" את לא לבד. כמעט כל אישה אחרי לידה מגלה שלמרות שהתינוק יצא, כמה סימני דרך עקשניים נשארו. החדשות הטובות? החזרת הגוף למרכב המקורי אחרי לידה היא לא רק אפשרית, אלא גם יכולה להיות *מהנה*. כן, אמרתי מהנה.
למה זה קורה בכלל?!
הגוף שלך הוא כמו חבר שהציע להשאיר אצלך שקיות כביסה נוספות “רק לכמה ימים” ואז נעלם. במהלך ההיריון, גופך מאחסן שומן נוסף כהכנה להנקה ולצייד המלאי העתידי של התינוק – כי בואי, הוא כבר לקח ממך את כל השאר. הבעיה? אחרי הלידה מתברר שהמלאי הזה מוכן לפקד החברה הבא שלך שחושב שהוא טיים-שר בנס ציונה. אז איך נפטרים ממנו?
הקטע של ה-80/20
נתחיל במשהו קליל ומרגיע: את לא צריכה לעשות הכל מושלם, רק 80% מושלם. באמת, זה כמו בחינות בתיכון – מספיק לעבור בציון תעבור. הנה איך זה עובד:
- תזונה: במקום לקפוץ על דיאטה חדשה שמלמדת אותך איך לאכול רק כרוב מבושל, אפשר פשוט לאכול *קצת* פחות שוקולד ביום ולהוסיף ירקות בכל ארוחה.
- פעילות גופנית: את לא חייבת לרוץ מרתון. גם 20 דקות של הליכה עם העגלה עושות את ההבדל.
האם אפשר להוריד איזה 10 קילוגרמים בלי לאכול קינואה?
הדבר הכי שנוא שני על נשים אחרי לידה – אחרי קריאת הוראות לשאיבת חלב – הוא משפט כמו: "תנסי סלט קינואה". יופי, לשמוע את זה רק גורם לך להתגעגע לקרואסון בורקס. אז הנה הגילוי המרעיש: את לא חייבת לאכול קינואה כדי להרזות. הנה כמה רעיונות מעולים ופשוטים:
- בחרי מזונות שאת *באמת אוהבת* שהם גם בריאים יחסית – כמו חזה עוף, ירקות קלויים, פירות, או גבינות בוטיק דלות שומן.
- כשהקרייבינג מכה, אכלי מנה קטנה של מה שמתחשק לך במקום לחסל שקית שלמה – החיים קצרים מדי בשביל דיקט.
- אל תדלגי על ארוחות – כשאת רעבה מדי, השוקולד נעשה קטלני יותר ממכונית מהירה באוטוסטרדה.
התינוק ישן? זמן לזוז!
אם אי פעם אמרו לך: "נצל את הזמן שהבייבי ישן!" ועצבן אותך שזה אומר לכבס, לנקות ולבשל – כאן בא התיקון. ניצול הזמן הזה יכול להיות גם לזרוק את עצמך על מזרון יוגה ולזרום על כמה תרגילים נחמדים.
תנוחות זריזות להפסקות מנוחה:
- פלאנק: תרגיל פשוט ויעיל שמחזק את שרירי הבטן, הידיים והישבן. (למי יש כוח לעשות יותר?)
- סקוואט: מושלם להרים בלי להתכופף.
- הליכת עגלות: תעשו 10 דקות מסביב לשכונה – זה טוב יותר מג'וגינג והבונוס? הבייבי נרדם מהר יותר.
*זמן האימון שלך הוא הזמן שלך.* לא חייבים פורמט מגזין, ואין צורך בסרטוני פילאטיס ביוטיוב שמראים נשים עם גוף סופרמן. פשוט תזרמי.
שאלות ותשובות: כל האמת (וההומור) על ירידה במשקל אחרי לידה
- כמה זמן לוקח להוריד את המשקל של ההריון?
אין שעון עצר בעניין הזה – לרוב זה לוקח 6 חודשים עד שנה. וזה בסדר אם ייקח יותר. - מה אם אני לא מניקה? האם זה אומר שאהיה stuck עם הקילוגרמים?
אין קשר. הנקה שורפת קלוריות, כן, אבל תזונה נכונה ופעילות תביא אותך לכיוון הנכון גם בלי רישום בפורום מניקות חופשי-ישראל. - האם אי פעם יהיה לי שוב קו מותניים?
כן! אבל ייתכן שהוא כנראה לא יהיה בדיוק כמו בגיל 20 – כל הגוף מתפתח, אבל תשמחי לדעת שגם הגישה לבריאות משתנה לטוב. - אני כרגע עייפה לנסות לשנות בכלל משהו – מה לעשות?
התמודדות עם תינוק חדש היא פרויקט בפני עצמו. תתחילי מלהקשיב לגוף שלך ולשפר כשיתאפשר. זה תהליך.
אז, מאיפה מתחילים?
הדבר הראשון שצריך לזכור הוא כזה: את עושה מעשה מדהים – את מחייה ומשקמת את עצמך. אל תניחי לאף אחד להגיד לך איך לעשות את זה. שילוב של בחירות קטנות נכונות כמו תזונה קלה יותר, קצת פעילות, ותוספת זמן לעצמך יתן לך אנרגיה, עשייה ורוגע לקריאות הללט. כל השאר ידאג לעצמו.
אז תני לעצמך חיבוק קטן והמשיכי. כי בינינו? כבר עשית את החלק הקשה. שאר הדברים? פיסת עוגה (קלוריה מופחתת כמובן).