גלה את חמשת השלבים לזיהוי תחושות רעב ושובע

חמשת השלבים לזיהוי תחושות רעב ושובע

כמה פעמים קרה לכם שהייתם בטוחים שאתם ממש ממש רעבים, ואז עשר דקות אחרי הארוחה גיליתם שאת רוב הזמן הייתם צמאים בכלל? זיהוי נכון של תחושות רעב ושובע נשמע כמו משהו שכל אחד אמור להיות תותח בו, הרי זה הגוף שלנו – אבל בפועל זה הרבה יותר מורכב. אנחנו מוצפים בגירויים חיצוניים שמשפיעים על התחושות האלו, בנוסף לכל הרעש הפנימי שמגיע מבפנים. אז איך אפשר להבחין מתי אנחנו באמת רעבים ומתי הגוף רק "עושה רושם"? קחו לכם נשנוש בריא (אם אתם בטוחים שאתם באמת רעבים) ובואו לגלות.

שלב 1: מה התחושה האמיתית בבטן?

זה נשמע כמו הסלוגן של איזה יוגורט עם פרוביוטיקה, אבל באמת – איך מרגישים? רעב אמיתי מתבטא בדרך כלל בתחושה פיזית ברורה כמו קירקורי בטן, חולשה, ירידה באנרגיה או אפילו עצבנות (שלום לך, ה"האנגר" המפורסם). אם מה שאתם מרגישים הוא רעב "רוחני", כמו למשל תחושת שעמום, סטרס או בגלל שמישהו לידכם בדיוק פתח שקית חטיפים, זה כנראה לא רעב אמיתי.

  • נקודה לבדיקה: האם התחושה חזקה וממוקדת בבטן או שזה משהו עמום יותר?
  • טיפ: שתו כוס מים וחכו 10 דקות. לפעמים צמא מתחפש לרעב.

שלב 2: כמה זמן עבר מאז הארוחה האחרונה?

אחד הסימנים הפשוטים ביותר לשאלה האם אתם באמת רעבים הוא לשאול: "מתי אכלתי בפעם האחרונה?". אם הארוחה האחרונה שלכם הייתה לפני שעה, יכול להיות שהתחושה הזו היא משהו אחר לגמרי. מצד שני, אם עברו 6 שעות מאז והדבר היחיד שאתם רואים מול העיניים הוא סטייק בגודל של שולחן כתיבה, זה כנראה רעב אמיתי.

אז איך אפשר לדעת בוודאות?

טיפ קטן: אם אתם יודעים שהארוחה האחרונה שלכם הייתה מלאה ומזינה, התחושה הנוכחית כנראה לא רעב אלא משהו אחר. נסו רגע לקחת צעד אחורה ולבחון: האם זה רעב "חברתי" (כולם מנשנשים סביבכם) או שזו תחושת "בא לי משהו קטן"?

שלב 3: איזה אוכל אתם מחפשים?

רעב אמיתי מתאפיין בכך שאתם פתוחים לאכול כמות מגוון רחב של מאכלים. זה אומר שגם כריך, סלט או יוגורט ירגישו מספקים. לעומת זאת, אם כל מה שאתם מעלים בדעתכם הוא פרוסת עוגת שוקולד מסוימת או במבה, רוב הסיכויים שזה – תחזיקו חזק – צורך רגשי.

  • רעב אותנטי: אפשר לאכול גם דברים פשוטים יחסית ועדיין להרגיש מסופקים.
  • צורך רגשי: בדרך כלל מחפש מאכלים "מפנקים" או "מנחמים".

שלב 4: כמה מהר האכילה מתקדמת?

הגעתם לארוחה. אתם אוכלים. עכשיו שאלו את עצמכם: באיזו מהירות אתם מחסלים את מה שיש לכם מול העיניים? רעב פיזי לרוב מלווה בקצב מהיר יותר של אכילה – פשוט כי הגוף באמת זקוק לזה. אבל אם אתם מוצאים את עצמכם נוגסים באיטיות וגוללים תוך כדי האכילה בטלפון, אולי בכלל לא הייתם כל כך רעבים.

רגע של כנות:

אם הסנדוויץ' היה נראה כמו פתרון גאוני לפני 3 דקות ועכשיו פתאום כבר לא משנה לכם אם תסיימו אותו או לא – קחו רגע לחשוב האם הגוף שלכם עדיין זקוק לזה.

שלב 5: איך התחושות אחרי האכילה?

אולי החלק החשוב ביותר בתהליך הזה הוא לשים לב איך אתם מרגישים אחרי שאתם אוכלים. רעב אמיתי, כשהוא מסופק, משאיר תחושה נינוחה ושלוה. לעומת זאת, כשאנחנו אוכלים מתוך דחף רגשי או סתם מתוך שעמום, יש סיכוי גבוה שנרגיש תחושת כבדות, חרטה או אפילו נפיחות לא נעימה.

  • בדקו: האם הגוף שלכם אמר "תודה" או שהוא מתחיל להתלונן?
  • טיפ: נסו לתעד ביומן קצר איך אתם מרגישים אחרי הארוחות במשך שבוע. תופתעו לגלות כמה זה יכול לעזור.

שאלות נפוצות בנושא רעב ושובע

מה עושים כשאני לא בטוח אם אני רעב או צמא?

שתו כוס מים ולחכו כמה דקות. לעיתים קרובות תחושת צמא מתחזה לרעב. אם התחושה נעלמת, גיליתם את התשובה!

איך מתמודדים עם רעב רגשי?

חשוב קודם כל לזהות שזה מה שקורה. משם אפשר לנסות להחליף את האכילה בפעילות אחרת שמרגיעה – שיחה עם חבר, הליכה קצרה או אפילו יומן רגשות.

אני תמיד מרגיש שובע מוגזם אחרי הארוחות. למה?

ייתכן שאתם אוכלים מהר מדי ולא מספיק קשובים לגוף. נסו להאט, ללעוס היטב ולהקדיש תשומת לב לאכילה. כך תזהו את תחושת השובע בזמן.

איך אפשר לזהות מראש מתי הגוף שלי באמת רעב?

זה עניין של תרגול והתבוננות. עם הזמן, תוכלו להבחין בדפוסים שחוזרים על עצמם אצלכם ולפעול בהתאם.

סופו של סיפור

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים