איך לרזות בעזרת אימון מנטלי? כן, זה באמת עובד!
אוקיי, אז כולנו היינו שם. קמים בבוקר אחרי לילה של "הפיצה האחרונה", מסתכלים על עצמנו במראה, ושואלים: "איך אני מוריד את זה?" אבל רגע לפני שאתם תופסים את נעלי הריצה או מתיישבים להוריד תפריט דיאטה מגוגל, יש משהו אחר שאתם חייבים לנסות – אימון מנטלי. כן, כן, זה שאמרו לכם שהוא קיים איפשהו, אבל אתם לא באמת מבינים איך זה קשור לעובדה שחיסלתם פחית גלידה בנטפליקס מרתון האחרון.
מה זה בעצם "אימון מנטלי", ואיך הוא יכול לעזור?
דמיינו את המוח שלכם כשריר. אנחנו עובדים על שרירי הגוף במשקולות, אז למה לא לעבוד על ה"מוח שריר" הזה שמתעקש להוציא אותנו מהמסלול עם המשפט "רק עוד ביס אחד, זה לא נחשב"? אימון מנטלי הוא למעשה כלי שמשדרג את המחשבות שלנו, משנה דפוסי חשיבה ומפקס אותנו לעבר מטרות כמו ירידה במשקל. תאמינו או לא, זה עובד אפילו יותר מהר מלהדביק פיצה בתור 'תרגיל חזה'.
אז… על מה בעצם עובדים?
הטריק כאן הוא לא רק לשלוט ברעב הפיזי, אלא גם לשחק ב"מגרש הרעב הרגשי". כן, כולנו חוטאים (אל תדאגו, גם אני). הרעיון הוא לפתח מודעות, פשוט להבין מתי הבטן שלכם צורחת 'רעב' ומתי זה המוח שרק מבקש נחמה.
- זיהוי אמונות מגבילות: "אני לא מסוגל לשמור על דיאטה" – נשמע מוכר? ובכן, הגיע הזמן להשתחרר מזה.
- החלפת דפוסים ישנים: כל פעם שרע לכם ואתם רצים למזווה, נסו להחליף את זה בפעולה אחרת – אולי שיחה קלה עם חבר?
- הצבת מטרות בקטן: תתמקדו בשינוי קטן אחד בשבוע. לאט ובטוח מנצחים את המירוץ.
האם זה מחייב להשקיע שעות ביום? ממש לא
היופי באימון מנטלי הוא שאתם צריכים להשקיע מעט מאמץ ולהרוויח הרבה. הנה כמה טכניקות פשוטות שתוכלו לשלב בחיים בלי לסבך את העניינים:
מדיטציה, אבל לא מה שחשבתם
אל תקחו את זה כ"אוי, אני לא מאלה שעושים אוםוםום". מדיטציה היא פשוט פסק זמן קצר למוח שלכם. שבו 5 דקות ביום, נשמו עמוק ונסו לדמיין את עצמכם משיגים את המשקל שעליו אתם חולמים. בטח תרגישו פחות דחף לגשת לאכול כשאתם כבר מדמיינים בגדים צמודים במידה הנכונה.
המנטרה הסודית שלכם
נסו לחשוב על משפט מעצים כמו "אני בשליטה על הבחירות שלי". חזרו עליו בראש במיוחד כשאתם עומדים מול המקרר ונלחמים ברצון לאכול את שאריות העוגה מהשישי.
איפה ההומור נכנס לתמונה?
כי בואו נודה באמת – תהליך הרזיה הוא לפעמים פשוט מצחיק. באמת חשבתם שמנוי לחדר כושר כבר יעשה את הקסם? אז רגע של מנטליות קלילה. במקום לכעוס על עצמכם שלא הצלחתם לעמוד ביעד השבועי, צחקו על זה! תגידו לעצמכם: "מזל שפספסתי את ההליכה היום, אחרת הייתי הופך למר עולם." ההומור הופך את המסע לקליל ומוריד לחצים.
חמישה מיתוסים על ירידה במשקל ולמה הם קשורים למנטליות
- "אסור להתפתות בכלל": אם תכעסו על עצמכם על כל חטיף, המוטיבציה שלכם פשוט תברח.
- "רעבים? תהיו חזקים!": לא! זה דווקא הזמן לחשוב מה באמת חסר לכם.
- "זה עניין של כוח רצון בלבד": ממש לא. זה עניין של מודעות, בחירות וטיפ טיפה תכנון מראש.
- "תשמרו הכל בסוד": להפך, תדברו עם אחרים ותמצאו תמיכה.
- "תהיו רציניים כל הזמן": גם פה? באמת? תנו לעצמכם מקום ליהנות ולחייך באמצע הדרך.
שאלות ותשובות שרק חיכיתם לשאול
- שאלה: כמה זמן לוקח לראות תוצאות משינוי דפוסים מנטליים?
תשובה: בהחלט מהר יותר ממה שחשבתם. אתם תרגישו שינוי במודעות עוד לפני שיש שינוי פיזי משמעותי. - שאלה: האם אני חייב להיות "טיפוס רוחני" כדי שתצליח?
תשובה: ממש לא! השינוי הוא פרקטי ומשתלב בחיים הרגילים שלכם. - שאלה: איך מפחיתים אכילה רגשית ממש בעבודה?
תשובה: נסו להקדיש זמן קצר בין מטלות לעיבוד רגשות. לפעמים עצירה קלה עוזרת יותר מאשר להתרכז באוכל.
דברים קטנים שמשנים תמונה גדולה
לא תאמינו כמה ההרגלים הקטנים האלה יכולים לשנות את החיים שלכם. לתרגל אמירות חיוביות, להפוך מחשבות שליליות ל"מזדמנות", לעצור רגע לחשוב לפני שהיד יורדת אל החפיסת