איך להוריד המוגלובין גבוה ולטפח את הבריאות שלך

איך להוריד המוגלובין גבוה (ואיך לעשות את זה *בלי* להרגיש כמו מעבדה ניידת)

אם הגעתם לכאן, סביר להניח שאתם או מישהו שאתם מכירים סובל מרמות המוגלובין גבוהות מדי. זה נשמע פחות גרוע משבר ביד, אבל בואו נודה: גם ההמוגלובין שלכם צריך קצת גבולות. אז מה עושים? לפני שאתם פועלים מתוך פאניקה וקופצים ישר לבדוק את המקרר אחר "מזיקים חשודים", כדאי להבין מה זה בכלל המוגלובין גבוה, למה זה קורה, ומה אפשר לעשות לגבי זה בלי ללכת לסטרס מיותר.

מה זה המוגלובין גבוה, ולמה הגוף שלכם חושב שזה רעיון טוב?

המוגלובין הוא החלבון בכדוריות הדם האדומות האחראי על הובלת חמצן מהריאות לכל חלקי הגוף. נשמע כמו גיבור על ממש, נכון? אז כן, כשהוא ברמות נורמליות – הוא השותף הנאמן במסע המרתק שנקרא "הבריאות שלכם". אבל כשהוא גבוה מדי, זה כבר הופך לבעיה. רמות גבוהות מדי של המוגלובין עשויות לגרום לדם להיות סמיך יותר, מה שמקשה על הלב שלכם לעבוד כמו שצריך, ועשוי אפילו להגדיל את הסיכון למצבים רפואיים כמו קרישי דם או שבץ.

אז למה זה קורה? הנה כמה סיבות שעלולות להפתיע אתכם:

  • חיים בגובה: אם אתם גרים או מבקרים באזורים גבוהים ועשירים באוויר דליל יותר, הגוף שלכם ירצה לייצר יותר המוגלובין כדי להתמודד עם המחסור היחסי בחמצן.
  • עישון: כן כן, גם אם זו רק "סיגריה פה ושם". עישון מעלה את רמות הפחמן החד-חמצני בגוף, מה שגורם לו לשדר "קוד אדום" ולהגביר את ייצור ההמוגלובין.
  • מצבים רפואיים: מצבים כמו פוליציטמיה ורה (Polycythemia Vera), תסמונת דום נשימה בשינה או אפילו התייבשות ממושכת יכולים כולם להיות הפושעים מאחורי עליית ההמוגלובין.

עכשיו כשאנחנו מבינים למה זה קורה, אפשר להתחיל לעבוד על הפתרון.

איך אפשר להוריד רמות המוגלובין גבוה בלי להשתגע?

1. שתו מים כאילו אתם מריצים מרתון

אחד הגורמים הנפוצים להמוגלובין גבוה הוא התייבשות. כשהגוף מאבד מים, פלזמת הדם מצטמצמת, וההמוגלובין נראה גבוה יותר בבדיקות. הפתרון? שתייה מרובה של מים לאורך היום. תנו לבקבוק המים שלכם להיות החבר הכי טוב שלכם (כן, גם יותר מהסמארטפון).

2. בקרו את הרופא, אבל תעשו את זה מעניין

לפעמים, הפתרון הכי פשוט הוא להרים טלפון לרופא ולקבוע פגישה. נכון, זה לא הסעיף הכי כיפי ברשימה, אבל יש מצבים שדורשים התערבות רפואית. טיפול כמו הקזת דם (או במונח המעט יותר דרמטי: הקזת ורידים) הוא פתרון יעיל כשאין ברירה.

3. לאכול נכון: זה לא רק לספורטאים

יש מזונות שמומלץ להגביר, ויש כאלה שעדיף להפחית כדי לווסת את רמות ההמוגלובין. הנה כמה דגשים:

  • תפחיתו ברזל: מזונות עשירים בברזל, כמו בשר אדום, כבד וסרדינים, עלולים לגרום לעלייה נוספת ברמות ההמוגלובין. לא אומרים שתפסיקו לגמרי, אבל חשבו לצרוך אותם במידה.
  • תגבירו חומצה פולית: פירות וירקות ירוקים כמו תרד וברוקולי הם החבר הכי טוב של מערכת הדם שלכם.
  • אננס ופפאיה: מעבר לזה שהם טעימים, יש להם סגולות מדהימות לתמיכה במערכת הדם.

4. פעילות גופנית (אבל במידה)

פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם ומסייעת לגוף לווסת את רמות ההמוגלובין. שימו לב: אם אתם מתחילים להרגיש סחרחורת או עייפות קיצונית, ייתכן שאתם מגזימים. המטרה היא להיות פעילים, לא להשתגע עם זה.

שאלות שהגיע הזמן לענות עליהן

שאלה 1: האם רמות גבוהות של המוגלובין תמיד מזיקות?

לא תמיד. יש מצבים שבהם הגוף מווסת את הרמות בצורה תקינה כתוצאה מגורמים טבעיים כמו גובה או פעילות גופנית סדירה. עם זאת, חשוב לעקוב ולוודא שהרמות לא ממשיכות לטפס.

שאלה 2: כמה מים כדאי לשתות ביום באמת?

זה משתנה מאדם לאדם, אבל כלל האצבע הוא לפחות 8 כוסות ביום (או בסביבות 2 ליטרים). ואם אתם בגובה רב או מבצעים פעילות גופנית, כדאי לשתות עוד.

שאלה 3: האם המצב הפיך?

ברוב המקרים, כן. עם השינויים הנכונים באורח החיים וטיפול מתאים, ניתן להחזיר את רמות ההמוגלובין לטווח הנורמלי.

שאלה 4: האם עישון פסיבי יכול להעלות המוגלובין?

זה פחות נפוץ, אך חשיפה ממושכת לעישון פסיבי עשויה להשפיע על הגוף שלכם באופנים דומים. כך שגם בצד הזה כדאי להיות עירניים.

שאלה 5: איזה בדיקות כדאי לעשות?

מעבר לבדיקה שגרתית לספירת דם, הרופא

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

מאמרים נוספים