איך איזון תזונתי והורמונלי משנה את משקלך ובריאותך

איך איזון תזונתי והורמונלי מוביל לשינוי מתמיד במשקל ובבריאות?

כולם מדברים על הבריאות שלהם. משקל, תזונה, הורמונים – אלה מושגים שאנחנו שומעים עליהם כל הזמן, בין אם אנחנו בעיצומו של מרתון בנטפליקס או בזמן שאנחנו מחפשים את הפינה הכי נוחה בפלאפל השכונתי. אבל לא כל יום תיתקלו במאמר שיסביר לכם בצורה קלילה, מפתיעה ובעיקר *ממש פשוטה* איך כל העסק הזה עובד על הגוף שלכם ועל הבריאות שלכם בטווח הארוך. אז שבו בנחת, מלאו כוס מים (כן, מים, לא קפה), ובואו נצלול לעניינים. מוכנים?

הפינג-פונג הנצחי בין המוח להורמונים

תמיד תהיתם למה כשאתם בלחץ אתם רצים ישר לשוקולד? או למה באמצע הלילה הגוף דורש במפגיע חטיף שלא באמת הייתם אוכלים בחיים ערים? כאן נכנסים לתמונה שני חברים טובים (ושובבים) – המוח וההורמונים.

  • קורטיזול (ההורמון "הלחוץ"): כשאנחנו בלחץ – יהיה זה בשל מבחן, דדליין בעבודה או תוכנית ריאליטי דרמטית מדי – הגוף משחרר את הקורטיזול. ומה הוא עושה? הוא אומר לכם: "תקפיצו איזה נשנוש שינחם אתכם כי המצב בלחץ!"
  • אינסולין (האיש של הסוכר): כשאנחנו צורכים פחמימות סופר מעובדות (שלום לבראוניז באמצע יום עבודה), האינסולין מתגייס כדי לאזן את רמות הסוכר בדם. אבל כשזה קורה שוב ושוב, הוא מאבד את הסבלנות ו…? ניחשתם נכון – השומן מתחיל להתקע.
  • גרלין ולפטין (דו-קרב התיאבון): הגרלין אומר לכם "אני רעבבב!", ואילו הלפטין צועק "היי, אתם מלאים!". הבעיה? כשמאבדים איזון תזונתי, השניים האלה מתחילים לריב… ואתם יודעים מי מנצח? המקרר.

מבולבלים? אל דאגה. כדי שהחבר'ה האלה יהיו פחות דרמטיים, הכול מתחיל ונגמר באיזון נכון בין מזון, פעילות גופנית והתנהגות יום-יומית. אבל איך עושים את זה בפועל?

מה הקשר בין ירקות ליחסי אהבה-שנאה?

אז אנחנו יודעים שצריך לאכול ירקות. אבל למה כל כך הרבה אנשים מתקשים להיפרד מהצ'יפס ולהתחיל לחבק את הברוקולי? התשובה טמונה בהרגלים ובטעמים שאנחנו מפתחים מגיל קטן.

3 טיפים (עם קריצה) כדי להתחיל לאהוב את הברוקולי:

  • אל תכריחו את עצמכם: אם ברוקולי נראה לכם כמו אביזר בסרט אימה, התחילו עם ירקות שאתם כן אוהבים, והוסיפו בהדרגה.
  • שחקו עם תיבול: ברוקולי עם שום וקצת לימון? עגבניות עם בזיליקום? תשכחו מ"המרקם של בית ספר".
  • התחכמות במטבח: מערבבים את הירקות בתוך אוכל שאתם אוהבים – פסטות, פשטידות, או אפילו שייק בוקר ירוק (כן, באמת!).

ברגע שהטעמים שלכם מתרגלים למאכלים אחרים, תגלו משהו מדהים: הגוף שלכם פתאום יחפש את הירוק, הכתום והאדום יותר מכל דבר אחר. זה כמו קסם. אבל עובד.

השינה שלא ידעתם שמשפיעה על המשקל שלכם

אם הייתם צריכים לנחש, כמה שעות שינה אתם באמת חייבים כדי לשמור על בריאות טובה? ואם השאלה הזאת קצת מרגישה לכם הופכת לשיעור אז הנה הסיפור האמיתי: חוסר שינה משוגע *לגמרי* משפיע על ההורמונים שלכם. כשהשינה קצרה ומבולגנת, הקורטיזול (זוכרים אותו?) נתפס על מצב כוננות 24/7.

ומה התוצאה? לפעמים אתם פשוט רעבים יותר, מחפשים נחמה באוכל הלא נכון, ואין לכם כוח לעשות כלום עם זה. הפתרון? זה קל: נסו לדייק את שעות השינה שלכם וליצור שגרה יציבה. מי היה מאמין ששינה טובה יכולה להיות המפתח לחילוף חומרים יעיל?

אבל מה עושים בזמן אמת? שאלות ותשובות

  • מה פחות בריא: פסטה או המבורגר? תלוי מה יש עם כל אחד מהם, אבל לרוב – פסטה (במיוחד פסטה מלאה) תהיה בחירה טובה יותר.
  • אני לא מצליח לדחות סיפוקים. איך שומרים על משמעת? מתחילים בצעדים קטנים, לדוגמה: להחליף חטיף בערב בכמה שקדיים או יוגורט. הסיפוק מגיע אחרי כמה ימים של שינוי קטן ואיכותי.
  • אפשר לאזן תזונה בלי ללכת לחדר כושר? ברור! פעילות גופנית עוזרת, אבל תזונה מאוזנת היא הבסיס שעליו הכול נבנה.
  • כמה מים אני באמת צריך לשתות? טווח טוב הוא 8-10 כוסות מים ליום, אבל חשוב לשים לב להרגשה ולא להכריח את הגוף.
  • חטאתי וביליתי יום שלם במזון ג'אנק. זה אסון? ממש לא! אל תענישו את עצמכם – פשוט התחילו מחדש ביום למחרת. שינויים מתמידים נבנים באורך רוח, לא בקיצוניות.

למה הכול מתחיל בראש? לגייס את המיינדסט

הרגלים בריאים לא נוצרים ביום. הם גם אף פעם לא צריכים להיות "עונש". כל אחד מאיתנו יכול לבחור לא

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים