מאכלים עם חלבון לספורטאים שיביאו לכם תוצאות מעולות

"`html

7 מאכלים עם הכי הרבה חלבון שהולכים לשנות את המשחק שלך

אם אתה ספורטאי, אתה בטח מכיר את התשובה השטחית: "פשוט תאכל עוף וביצים." אבל רגע, למה להסתפק בסטנדרטים משעממים שכבר ראינו מיליון פעם? אם אתה שואף לבנות שרירים, לשפר ביצועים או פשוט לא להשאיר את הבטן מקרקרת באמצע האימון – אתה חייב להכיר את המאכלים שיגרמו לך לשאול: איך לא הכרתי את זה קודם?!

1. קוטג' – לא רק לארוחת ערב של סבתא

כולנו מכירים את הקוטג', אבל האם ידעת שהוא אחד הכוכבים של עולם החלבון? עם כמות חלבון מרשימה (כ-12 גרם לגביע קטן!) ובאפס מאמץ לשילוב בתפריט, זו הבחירה המושלמת לזרוק לתוך סלט, למרוח על פרוסת לחם, או פשוט לאכול עם כפית ולקבל חיבוק תזונתי.

מה הופך את הקוטג' לכזה מאכל-על?

  • עשיר ב"חלבון איטי" שמספק לך אנרגיה וטיפוח שרירים לאורך זמן.
  • משלב חלבון איכותי ושומנים בריאים – כי גם הגוף שלך רוצה פינוק!
  • ואם שואלים אותי? הוא גם הכי טעים פשוט ככה, ישר מהמקרר.

2. עדשים – החלבון שלא הרגשנו שהוא מגיע

הפריז הטבעוני: עדשים הם לא רק בסיס למרקים בימי החורף, אלא גם כוכבים תזונתיים! ב-100 גרם עדשים מבושלים אתה מקבל כ-9 גרם חלבון. אז אולי אין להם "קולות של סטייק", אבל בוא נדבר על אופי!

מה אפשר לעשות עם עדשים?

  • לשלב אותם בסלטים פסטורליים.
  • לרסק אותם לממרחים מגניבים (אהם, עדשונז).
  • או פשוט לבשל ולהוסיף מנת פחמימות מורכבות לארוחה.

אם עדשים היו בני אדם, הם היו החברים השקטים אך המפרגנים באירועים החברתיים.

3. ביצים – שוקולד עלומות בעולם החלבון

אין מה להגיד – ביצים היו ותמיד יהיו הקלאסיקה של הספורטאים. עם בערך 6 גרם חלבון לביצה אחת בלבד, הן מגיעות איתך לכל מקום: חביתות, בישול קשה, או פשוט חטיף נוח. השאלה האחת היא: כמה ביצים זה כבר יותר מדי?

שאלות נפוצות על ביצים

  • כמה ביצים ביום אני יכול לאכול? – מומלץ לא לעבור 3-4 ביצים ליום בגלל כמות הכולסטרול.
  • מה יותר בריא: החלבון או החלמון? – שניהם שווים! החלבון הוא נטול שומן, והחלמון עשיר בויטמינים.
  • מה הטיפ הכי מפתיע על ביצים? – נסה להוסיף ביצה קשה לפרוסת אבוקדו – תענוג!

4. יוגורט יווני – לא רק לכתרים

מי לא אוהב יוגורט יווני? ובכן, כנראה מישהו שלא ידע שיוגורט יווני מכיל לעיתים קרובות מעל 10 גרם חלבון לגביע. עם מרקם קטיפתי מושלם וטעם משעמם-אך-מושלם – הוא הבסיס המושלם לשייקים, גרנולה, או סתם כף אחר כף של תענוג.

5. קינואה – כי גם צמחונים רוצים שרירים

השחקן הבינלאומי של עולם הדגנים. לצד פחמימות וסיבים, הקינואה מביאה לשולחן גם כ-8 גרם חלבון למנה. מה שהופך אותה לברירה גאונית לכל מי שמחפש ספייק חלבון עם טוויסט של טעמים חדשים.

האם הקינואה היא באמת דגן?

לא! למרבה ההפתעה, היא בכלל זרע. מה שהופך את כוחה להפתיע אותך בעבודה משקמת לגוף אפילו יותר מסקרן.

6. סלמון – המלך של הארוחות הכבדות

אי אפשר לדבר על מאכלים עתירי חלבון בלי לדבר על סלמון. עם כ-25 גרם חלבון ל-100 גרם – הוא לא רק מספק לך את כמות החלבון שהגוף זקוק לה, אלא גם משלב אומגה 3 שמטפלת ברמות האנרגיה והדלקת.

אל תטעו, סלמון הוא לא רק בריא, הוא גם:

  • קל לבישול במגוון שיטות.
  • משתלב מושלם עם ירקות טריים או אפויים.
  • פשוט טעים. ובוא נודה, טעים זה חשוב.

7. טופו – לא רק להיפסטרים

טופו אולי לא נחשב סקסי, אבל הוא בהחלט עוצמתי. מרקמו הספוגי מאפשר לו לספוג כל טעם שתבחר, ובשביל כל 100 גרם טופו – תקבל כ-10 גרם חלבון. שזה בדיוק מספיק כדי להיזכר שכן, יש גם דרכים לא בשריות לספק את הגוף.

סגירת הפינה – הרעבה זה לא חלק מהעניין

כל ספורטאי יודע שללא חלבון – השרירים שלך יתלוננו. אבל מי אמר שזה חייב להיות משעמם? תנסה, תחקור, תוסיף קצת הומור לארוחות שלך, ותזכור: הגוף שלך עובד קשה, אז תן לו בדיוק את הדלק שהוא צריך. אם הכל מסתדר, אולי אפילו תתחיל לחבב עדשים.

"`

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים