כמה טחינה מומלץ לאכול ביום לריאות ובריאות?

כמה טחינה זה יותר מדי? מדריך חצי רציני לממלכת השומשום

מה הסיפור של הטחינה?

טחינה, חברים יקרים, היא לא עוד ממרח. מדובר ביצירת אמנות קולינרית שגורמת לכל הטועמים לחייך, ולפעמים – גם להרגיש שהם עשו משהו בריא עבור הגוף שלהם. איך זה מסתדר, אתם שואלים? ובכן, אם תעצרו לרגע עם הפיתה ביד ותתבוננו פנימה, תגלו שמדובר על מאכל שמקורו עמוק במזרח התיכון, והוא מבוסס על גרעינונים קטנטנים שנקראים שומשום.

אבל כאן בדיוק נכנסת השאלה הגדולה – כמה מזה באמת כדאי לנו לאכול ביום? האם טחינה היא באמת המפתח לתזונה מאוזנת, או שנמצא את עצמנו בעוד כמה שבועות מתגלגלים כמו כדורי פלאפל בגלל שהפרזנו?

היתרונות הבריאותיים (שכנראה תשוויצו בהם לחברים שלכם)

  • עשירה בסידן וברזל: טחינה היא מקור צמחי עשיר בשני המינרלים הללו, מה שהופך אותה לכוכבת הטבעית של כל הטבעונים והצמחונים שבינינו.
  • שומנים בריאים: השומשום מלא בשומנים בלתי רוויים, שתורמים לבריאות הלב ושומרים על העור והשיער שלכם נוצצים ומלאי חיים (כמעט כמו בסרטון פרסומת).
  • טעימה בצורה לא חוקית: טוב, זה אולי לא יתרון בריאותי ישיר, אבל בואו נודה – טחינה היא אחד הדברים הכי טעימים שיש, והיא משתלבת בכמעט כל מאכל, מסלט ועד קינוחים.

אוקיי, אבל כמה באמת צריך לאכול מזה?

זה הכיף והאתגר בטחינה – מצד אחד היא בריאה, מצד שני היא יכולה להיות ערמומית. מה זאת אומרת? עדיף שתשבו – כפית טחינה גולמית יש בה בערך 89 קלוריות. כן, כן, קראתם נכון. עכשיו תכפילו את זה ב(כמות הכפיות שאתם מורחים בחוסר שליטה על כל פיתה).

  • המנה המומלצת: אכילה של 2–4 כפות ביום היא כמות יפה לבריאות ולשמירה על הגזרה, מבלי לסחוף אותנו לרמת "טחינת יתר" (כן, זה כבר מושג רפואי שהמצאתי הרגע).
  • עדיף בלי "גלישות קלוריות": אם אתם כבר טובלים את החומוס בטחינה, דעו שבחישוב קלורי אתם כנראה עדיין בחדר הכושר שלכם לפני שבוע.

שאלות ותשובות על טחינה (כי ברור שיש שאלות!)

1. האם טחינה משמינה?

לא, כל עוד תצרכו אותה במידה הנכונה (ותזכרו שפיתה עם טחינה + צ'יפס לא נחשבים "במידה הנכונה").

2. באיזו טחינה לבחור?

שימו לב לקנות טחינה שמכילה רק 100% שומשום ללא תוספים. טחינות בהירות נחשבות לעיתים עדינות יותר בטעם, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

3. מה ההבדל בין טחינה גולמית לטחינה מוכנה?

טחינה גולמית היא הבסיס הטהור והלא מעובד. טחינה מוכנה כבר כוללת מים, מיץ לימון, ולעיתים גם תוספי טעם כמו שום או מלח. בקיצור, ברגע שזה מוכן – פחות נשאר לשליטה שלכם.

איך ליהנות ממנה בלי לטבוע בקערה?

אז נגיד ואתם כבר מחליטים לאכול טחינה – מה הדרך המומלצת להגיש אותה? טוב ששאלתם:

  • עם ירקות טריים: פרוסות מלפפון, פלפל או גזר הם חברי אמת לכל קערת טחינה.
  • כשרוטב לסלט: ערבבו כפית טחינה עם מיץ לימון, מלח, פלפל וקצת מים. הולך מעולה גם על קערת קינואה מגניבה.
  • מפוזרת על מנות עיקריות: נסו לטפטף אותה מעל קציצות, עוף או כל מה שתרצו להקפיץ בדרגת הטעם.

אז כמה טחינה נאכל היום?

לסיכומו של עניין, טחינה היא לא רק מהמעדנים הכי מוצדקים של המטבח, אלא גם מקור אנרגיה ובריאות מרוכז באופן מרהיב. אבל, כמו בכל תחום בחיים, המפתח הוא איזון. תאכלו טחינה – תיהנו, תרקדו, ואולי גם תרגישו קצת כמו שייח' מהמזרח התיכון. רק תדאגו לעצור אחרי שתי כפות, טוב? גוף ונפש יגידו לכם תודה!

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

מאמרים נוספים