כמה זמן אורז מחזיק במקרר? כל מה שצריך לדעת!

כמה זמן אורז מחזיק במקרר?

רק רגע – מתי בפעם האחרונה עמדתם מול קופסת אורז במקרר ושאלתם את עצמכם, "זה עדיין טוב או שפשוט אני משחק רולטה עם הבטן שלי?" אתם לא לבד. אורז הוא המנה שלא נגמרת. אנחנו מבשלים קצת יותר מדי, ואז בוהים בשאריות שלו כאילו הן מתכוונות לדבר. אז האם צריך לזרוק את האורז אחרי יום, יומיים, או אולי בכלל אפשר להתייחס אליו כמקדש נצחי של פחמימות? בואו נצלול קצת לעומק.

אגדה אורבנית או סכנה אמיתית?

הכי קל זה לחשוב שאורז, בגלל שהוא יבש כשהוא התחיל את החיים שלו, ישרוד לנצח. תנו לו להתפחה במקרר והוא יהפוך למאכל על-זמני, נכון? *לא בדיוק*. כאן נכנסת לתמונה החיידק Bacillus cereus, אחד היחידים שכנראה רואה באורז שלכם בית נופש. לחיידק הזה יש נטייה להתרבות באורז שבושל ואוחסן לא נכון, והוא מסוגל לגרום לתענוגות קולינריים מסוג של קלקול קיבה מהמעלה הראשונה.

אז כמה זמן באמת?

רוצים את התשובה הקצרה? 4-6 ימים, אבל רק בתנאי שהייתם ממש סופר אחראיים ושיניתם קריירה למפקחי בריאות תוך כדי הקירור. הכוונה היא שהאורז עבר מהמבער למקרר תוך פחות משעתיים, והוא נשמר בקירור של 4 מעלות צלזיוס או פחות.

אבל בואו רגע נהיה כנים. מי פה באמת שם את האורז בקירור מיד? רובנו נשארים לדבר, לאכול קינוח או פשוט לשכוח ממנו לגמרי. וזה פותח פתח לבעיות. אם השארתם את האורז על השיש ליום שלם – אל תבנו על הרפתקאות נוספות איתו למחרת.

5 סימנים שהאורז שלכם עבר למצב "אין מה להצטער"

  • ריח מוזר: אם הרוסתם נתקלים בעננת ריח שלא נועדה להיות חלק מהשיחה, זרקו את האורז.
  • מרקם דביק מדי: אורז דביק לרוב מסמן שיש בו גדילה של מיקרואורגניזמים שאומרים, "הגענו!".
  • עובש: נגיד שפספסתם את זה, אבל הקרמה ירוקה זה לא בדיוק המראה שהייתם הולכים עליו במנה.
  • טעם חמוץ: כן, יש אנשים שגם את זה הם טועמים. אנחנו אומרים – לא.
  • יותר מדי זמן: אם אתם לא זוכרים מתי ישבתם לארוחת האורז, כנראה הוא כבר שם יותר מדי זמן.

שאלות שאולי שאלתם את עצמכם

  • ש: האם אני יכול להקפיא את האורז? ת: בוודאי! הקפיאו אותו בתור מלך. בעדיפות בתוך קופסה אטומה.
  • ש: מתי להפשיר את האורז? ת: ישר אחו המיקרו' ולא בשוםרם.

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים