חוסר איזון הורמונלי אחרי לידה: מה לעשות?

מה קורה בגוף שלך אחרי לידה? הסיפור המלא על חוסר איזון הורמונלי

בואי נדבר תכלס. הרגע ילדת, את גיבורה על! אבל אחרי כל האמפתיה וההתלהבות מהתינוק המושלם, את מתחילה להבין שמשהו בגוף שלך קצת… מוזר. פתאום את מרגישה כמו גרסה משובשת של עצמך – קצת פחות אנרגיה, קצת יותר רגשות מעורבים, ומי בכלל המציא את כל הנשירה הזאת? את לא לבד. ברוכה הבאה לעולם חוסר האיזון ההורמונלי אחרי לידה.

איך זה קרה ולמה אף אחד לא הזהיר אותנו?

כדי להבין מה בדיוק עובר על הגוף שלך, צריך קודם כל לשים רגע את המיתולוגיה ההורמונלית שלנו על השולחן. בזמן ההיריון, יש לך בגוף "מסיבת הורמונים" – רמות האסטרוגן והפרוגסטרון מגיעות לשיאים מדהימים. כל הבלגן הזה נועד בעיקר כדי לשמור על ההיריון ולהכין את הגוף שלך ללידה.

אבל אז, ברגע שהתינוק מגיע לעולם, ההורמונים האלה פשוט צונחים בבת אחת. היי-פסטה! והנה את נשארת להתמודד עם חוסר האיזון המשוגע הזה. זה לא שאת עושה משהו לא נכון – זה פשוט הכימיה של הגוף שלך שעכשיו מנסה להתאפס.

אז אילו שינויים בדיוק קורים כאן?

בשפה פשוטה, אפשר לומר שהגוף שלך מתחיל "פרויקט שיקום לאומי". הנה ההיילייטס של ההתרחשות:

  • השערות עפות: זוכרת איך השיער שלך נראה מדהים בהיריון? זה בדיוק בגלל רמות האסטרוגן הגבוהות. עכשיו כשהן ירדו, את מתחילה לאבד את כל ה"שערות ששרדו".
  • מיני-מפלות במצב הרוח: השילוב בין ההורמונים שצונחים, התשישות התמידית, והאתגרים החדשים של להיות אמא טרייה – זה מתכון מושלם לימים שבהם את מרגישה לא במיטבך.
  • קצב שריפת קלוריות משתנה: אם את מרגישה שהמטבוליזם שלך משחק מחבואים, זו עוד תוצאה של חוסר האיזון. הגוף לוקח את הזמן שלו כדי להתייצב מחדש.
  • קפיצות ברמות החלב: אם את מניקה, גם הפרולקטין – הורמון האחראי על ייצור חלב, עולה על רכבת ההרים הזו, ואת עשויה להרגיש שינויים בהשפעתו.

מתי זה נגמר ולמה צריך כל כך הרבה סבלנות?

וואו, הלוואי שיכולתי לתת לך ספירה לאחור מדויקת, אבל האמת היא שזה מאוד אישי. אצל חלק מהנשים, הכימיה ההורמונלית מתייצבת תוך מספר שבועות או חודשים, אבל עבור אחרות זה יכול להימשך אפילו שנה ויותר. זה תלוי בגורמים כמו אם את מניקה, רמת הלחץ היומיומית שלך, ואפילו המצב הבריאותי הכללי שלך.

חושבת לבדוק? הנה כמה שאלות ותשובות שיכולות לעזור:

  • אוקיי, אז אני פשוט אמורה לחכות שזה יעבור? לא בהכרח. אם את מרגישה שהדברים יוצאים משליטה, פני לרופא או למומחה הורמונלי. יש דרך לעזור לך להתאזן.
  • מה אני יכולה לעשות בינתיים? תזונה טובה, פעילות גופנית מתונה (אם אינך מרגישה תשושה), מנוחה כשאפשר (כן, אפילו אם זה רק 5 דקות) ותמיכה רגשית מהקרובים אלייך – הן דרכים חשובות.
  • איך אני יודעת שזה לא משהו חמור יותר? אם את מרגישה סימפטומים חריגים כמו דיכאון מתמשך, עור יבש מאוד, או צורך לישון כל הזמן – שווה לבדוק את זה עם רופא מומחה.
  • האם כל אישה עוברת את זה? רוב הנשים חוות איזשהו חוסר איזון, אבל הרמות משתנות – חלקן בקושי מרגישות שינוי, ואצל אחרות זה יכול להיות מטלטל.
  • איך אני מסבירה את זה למשפחה או לבן הזוג? שבי איתם עם ספל תה (או קפה אם עדיין מותר לך) וספרי שזה כמו סערה הורמונלית – את תעברי את זה, אבל את צריכה את התמיכה שלהם.

האם יש תקווה בקצה המנהרה?

למזלך, התשובה היא חד משמעית כן! הגוף שלך מותאם לחזור לאיזון עם הזמן. אבל בינתיים, חשוב לזכור משהו אחד: את לא מכונה. את גוף ונפש, ואת עברת תהליך מדהים (וקשה) של הבאת חיים חדשים לעולם.

אז בפעם הבאה שמישהי שואלת איך את מרגישה, את יכולה לכלול בתשובה את המשפט "אני בסדר, רק שההורמונים שלי כרגע חושבים שהם בסטנד-אפ של החיים". ותני להם להבין כמה זה עניין די מתוחכם.

בסיכומו של דבר

חוסר איזון הורמונלי אחרי לידה הוא אמיתי, הוא שכיח, והוא בעיקר… זמני. קחי את הזמן שלך, טפלי בעצמך, ואל תפחדי לדבר על זה עם הסביבה או עם אנשי מקצוע. את תחזרי לעצמך, ואולי אפילו תשאבי כוחות חדשים מהתהליך הזה. עד שזה יקרה, תמשיכי לשחק את הדמות הראשית בסרט החיים שלך – את עושה עבודה מדהימה.

מוזמנות לשתף:

בואו נדבר:

השאירי פרטים
ואחזור אליך ממש מהר עם כל המידע :)

*השירות מתמקד בנשים

מאמרים נוספים